Новини

Брак без изневяра – възможно ли е?

woman-standing_liКогато хората се женят, си мислят, че са открили своя партньор за цял живот. Но след половин година може да се появи втори единствен, а след още три години – трети. Казват, че бракът без изневери е несъществуващо понятие. Мислите ли?

С годините губим свободата си, а с нея и вкуса към живота. Отношенията стават еднообразни, животът – някак тягостен, а сексът – скучен. И трябва или да си починем един от друг, или да направим така, че интересът, тръпката да се върнат.
Забелязали ли сте, че колкото по-дълго живеят заедно двама души, по-рядко се ревнуват, по-рядко се изненадват, правят си подаръци. Но когато се случи нещо такова като изневярата, връзката изведнъж се оживява, появява се ревност, съревнование, чувствата някак реанимират.
Приятели мъже, които са изневерявали, но твърдят, че обичат съпругите си, казват, че няма как да оцениш семейното щастие, без да опиташ нещо различно. Тогава си разбирал, че любовницата е хубаво нещо като преживяване, но никой не иска да живее с любовницата си…
Семейните психолози потвърждават, че четири от пет женени мъже поне веднъж в живота си са изневерявали на половинките си. И коментират, че петият може би просто го е било страх да си признае.
Според учените човешката природа е програмирана така – мъжките екземпляри се стараят да разпръснат ДНК-то си сред колкото се може повече женски. Между другото, жените също търсят най-добрия носител на гени – искат потомството им да бъде красиво, умно, с чувство за хумор.
Аз лично не смятам, че трябва да търся нещо различно, за да разбера, че мъжът, с който Бог и съдбата са ме срещнали е най-умният, най-красивия, най-добрият… за мен. Просто го знам. И знам, че точно в неговите обятия се чувствам най-щастлива, и възбудена, и обичана.
Но ако вие искате да опитате нещо различно, не забравяйте, че изневярата обича „тишината”. Може би точно в това се крие семейното щастие. Не трябва да тръбите наляво и надясно, че сте кръшнали. Направили сте го, трайте си. Ако, разбира се, държите на партньора си и искате да продължите живота си заедно.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.