Щастливи заедно

Искате да срещнете любовта? Налага се да положите усилия…

От известно време съм сингъл. Доколкото може да се каже, при условие, че съм майка на 5-годишен чаровник. И все пак. Нямам си другарче.

И тъй като съм от светлите личности, които се чувстват по-добре в компания, отколкото сами, реших, че ако не потърся, няма как да срещна някого.

Започнах, естествено, със сайт за запознанства. И открих, че е пълно с мъже, които са сами и си търсят жена. Някои от доста време, други от сравнително скоро. Забавна история.

Срещаш хора, които не са в първа младост. Хора, които вече са имали доста връзки, повечето – брак, един, втори, деца. Някои – разочаровани. Други – приемащи с усмивка нещата от живота. Някои – общуващи леко, други – лесно докачливи. Но всички те, дълбоко вътре в себе си, търсят любов, разбиране, другарче, което да ги изслушва.

И си позволявам да дам няколко съвета…

Към мъжете…

Много е приятно да излезеш с някого, който се държи кавалерски. Знам, че може би е отживелица, но е готино. Имах една такава среща. Той ме взе от офиса, дойде с роза, заведе ме на суши, плати сметката, въпреки че предложих да си я разделим, изпрати ме до вкъщи. Имахме много приятна вечер, която бих повторила отново. Бих ли правила нещо повече? Може би да. Това, което не ми хареса – разсърди ми се, че на другия ден не се видяхме. За съжаление имам твърде малко свободно време, защото съм майка на 5-годишен. Той преживява трудно раздялата на родителите си – т.е. на мен и баща му, налага се да бъда търпелива. Т.е. налага се и мъжът да бъде търпелив…

Е, има и такива мъже, които смятат, че на първата среща трябва да получат всичко. Възможно е някои да го получават, не знам. Но за мен е твърде нереално да има секс на първа среща. При условие, че виждате човека за първи път… Не знам, предполагам, че всичко е твърде лично и твърде индивидуално.

Веднъж и на мен ми се прииска нещо повече на първата среща. Получих го на втората. Но аз също го исках. Има такива срещи – в които напрежението се носи във въздуха, усещаш химията между вас, която не ти позволява да мислиш за друго. Но въпреки че имахме страхотна първа среща, невероятен секс, още няколко срещи, не се получи връзка. Искам да кажа, че страхотният секс не е достатъчно условие за нещо повече.

И скъпи мъже, парите са важни, но жените не искат точно тях от вас. Те мечтаят да бъдат поглезени, да им отделите време, специално внимание, да се съобразите с тях, по възможност. Те не мислят само и единствено за съдържанието на портфейла ви.

Не знам защо, но 99 процента от мъжете, с които излязох на среща, се оплакаха, че жените в днешно време са ужасно меркантилни. Не знам. Аз лично никога не съм била. Само че бих могла да кажа същото и за представителите на силния пол. Беше ми интересно, например, защо ме питат от кой квартал съм. Предположих, че за да преценят колко сме близо. Но после на една от срещите ми той сподели, че като му писала някаква девойка от „Обеля“ и той се врътнал. Мииии, това е меркантилност. В някаква степен. Каквото и да говорим – няма защо да си кривим душата – и мъжете, и жените, къде несъзнателно, къде напълно съзнателно се ръководят при избора си от социалното и материално положение на човека от другия пол. Признайте си го!

Благодаря на всички онези мъже, които ме засипаха с комплименти. Леле, страхотни сте. Знаете как да накарате една жена да се чувства желана. Наистина се почувствах страхотно. Не съм красива, по-скоро чаровна, но се почувствах като кралица. А това е едно от условията една връзка да се случи – и двамата партньори да бъдат позитивни, да могат да се подкрепят и да правят разумни компромиси в посока на това да забелязват хубавите неща.

А вие, мили дами, не подхождайте към мъжа пред вас като към кредитна карта в опаковка. Той е също като вас – има нужда да бъде изслушан, да се почувства важен и желан, да бъде поощрен и оценен. Да. Силният пол е твърде слаб понякога, особено, когато става въпрос за „женски“ работи.

И ако някой не ви е харесал от първия път, не сте усетили искра, дайте му още един шанс. Защото може да се окаже, че е страхотен, но е бил твърде притеснен. А когато човек е притеснен, той не е себе си на 100 процента. Затова си направете втора среща. И не вярвайте на външния вид. Понякога лъже.

Всичко е сложно, ако си казваме, че е сложно. Нещата винаги са сложни. Просто изискват малко внимание и малко усилие, за да станат такива, каквито ни се иска да бъдат. Лесни и приятни. Иначе и физиката е сложна, и атомната енергетика, и хората са сложни, и ситуацията, и времето, и пространството… Сложното не е лошо. Изисква внимание и желание да се вникне в него, за да стане простичко. Усилие. Простичките неща движат света. Малките, прости атоми, превърнати в нещо голямо. Малките клетки, свързани в сложни връзки и превърнати в сложни организми. Ама ни мързииии. Искаме да е лесно от първата лъжица.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.