Новини

Как да обичаме: 9 полезни съвета от психолог

1. Помнете във всяка една минута каква е целта на отношенията ви. Обикновено тя се състои в желанието да се обезпечи максимален комфорт за двамата за максимален период от време, да бъдете щастливи. Повтаряйте си го всеки път, когато ви се прииска да поучавате, викате, критикувате партньора. Струва ли си да докажете правотата си и да лишите другия от покоя и радостта?
2. Хвалете го. Ако той прави всичко не както трябва, тогава какво правите с него? Тръгнете си, не удължавайте агонията. Няма нужда да се държите като свадлива майка, строг шеф или капризна дъщеря, защото не сте. Бъдете грижовна, заинтригувана, възхищаваща се. Да похвалиш човека до себе си означава да виждаш доброто в него.
3. Не го унижавайте пред хората. Приемете изясняването на отношенията на публични места за табу. Защото публичният имидж и респектът са много по-важни за мъжа, отколкото за жената, която все още може да си позволи един или два пъти да влезе в ролята на лекомислена красавица.
4. Не се обръщайте към него с мили имена като птиченце, зайче, котенце... Никой мъж не се вижда в мечтите си по този начин. Оставете тези умалителни за моментите, в които правите секс, ако толкова държите на тях.
5. Поддържайте начинанията му, колкото и идиотски да са понякога. Може да не одобрявате парите, които дава за един риболов, но мислите ли, че той одобрява харченето на пари в мола? Така че понякога се налага да правите компромиси.
6. Той е най-важният и точка. Подарете му радостта да бъде силен, да действа, мисли и „играе“ като „първа цигулка“. Позволете му да ви води и танцът ще се получи. Дори да не е прав винаги, можете да поправите нещата тихичко и по-късно. Реализирайте желанието си за власт на други места.
7. Говорете за важните неща направо, без намеци. Мъжете разбират от намеци, но ако искате да бъдете разбрана на 100%, кажете си онова, което ви мъчи, директно.
8. Не го поставяйте в центъра на своята вселена и не искайте той да ви постави в центъра на своята. Разбира се, става въпрос за дребните, ежедневни неща. Не се опитвайте да му звъните по пет пъти на ден, да ходите до офиса му в обедната почивка или да го карате да идва с вас всеки път, когато искате да си купите нещо. Просто се обичайте.
9. Научете се да готвите вкусно. И гответе. Той също може да го прави. В света на Адам и Ева има вече равноправие. Както вие може да носите повече пари у дома, така той може да готви и обратното.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.