Новини

Защо изневеряват жените?

Дори да има щастлив брак, Ева понякога кръшва. Защо ли? Според американските психолози това се случва обикновено на петата година след като е казала „да“ на своя възлюбен. Ако семейният живот върви добре, но без особени вълнения и дори малко скучно, някои жени са склонни към изневяра, макар и за кратко. Те искат да изживеят нещо ново и вълнуващо, въпреки че в повечето случаи остават разочаровани и се връщат към половинките си. Психолозите твърдят, че има три причини, поради  които жените „залитат по чуждо“.

За да се почувстват по-сигурни в себе си
След четири-пет години брак, дори ако той е успешен, повечето жени изгубват чувство за това, доколко са привлекателни. Само друг мъж може да им възвърне увереността в собствения им чар. За щастие, както споменахме вече, този вид връзки в повечето случаи завършват неуспешно. Особено ако мъжът е по-млад от жената.
За да  постигнат успех в кариерата
Любовните истории на работното място са нещо обикновено в Европа и в Америка. Немалко жени използват чара си, за да напреднат в службата, да получат по-висока длъжност, заплащане и други облаги. Повечето от тях правят компромиси, за което после обаче се разкайват.
Ако имат нужда от повече секс
Това е важна причина за изневярата, която се отнася по-често до мъжете, но също важи и за Евите. Все пак твърде малък процент жени са склонни да изневеряват на партньорите си заради секса. Така поне твърдят сексолозите и психолозите. А дали са прави, само Ева може да отговори…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.