Психолог под възглавката

Защо изневеряват жените?

Дори да има щастлив брак, Ева понякога кръшва. Защо ли? Според американските психолози това се случва обикновено на петата година след като е казала „да“ на своя възлюбен. Ако семейният живот върви добре, но без особени вълнения и дори малко скучно, някои жени са склонни към изневяра, макар и за кратко. Те искат да изживеят нещо ново и вълнуващо, въпреки че в повечето случаи остават разочаровани и се връщат към половинките си. Психолозите твърдят, че има три причини, поради  които жените „залитат по чуждо“.

За да се почувстват по-сигурни в себе си
След четири-пет години брак, дори ако той е успешен, повечето жени изгубват чувство за това, доколко са привлекателни. Само друг мъж може да им възвърне увереността в собствения им чар. За щастие, както споменахме вече, този вид връзки в повечето случаи завършват неуспешно. Особено ако мъжът е по-млад от жената.
За да  постигнат успех в кариерата
Любовните истории на работното място са нещо обикновено в Европа и в Америка. Немалко жени използват чара си, за да напреднат в службата, да получат по-висока длъжност, заплащане и други облаги. Повечето от тях правят компромиси, за което после обаче се разкайват.
Ако имат нужда от повече секс
Това е важна причина за изневярата, която се отнася по-често до мъжете, но също важи и за Евите. Все пак твърде малък процент жени са склонни да изневеряват на партньорите си заради секса. Така поне твърдят сексолозите и психолозите. А дали са прави, само Ева може да отговори…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.