Лайфстайл

Как да отбиете мъжа до вас от… майка му? Няколко практични идеи:)

Ненапразно има толкова много вицове по темата зет – тъща, а почти липсват такива за невеста – свекърва. Защото втората е забранена! Две обичащи жени се борят не на живот, а на смърт за любовта на един мъж. За едната син, за другата – мъж. Т. е. няма нищо забавно в ситуацията.
Маминка и нейният любящ син
Омъжили сте се уж за самостоятелен човек, способен сам да взема решения и да носи отговорност за постъпките си. Дори приятелките са ви завиждали за него – той е умен, красив, със собствено жилище и майка, живееща на другия край на града! Рано е обаче да правите купон. Защото не се знае какво ви очаква на сутринта след първата брачна нощ. А именно – телефонен звън и гласът на вашия партньор, който казва: “Да, мамо, ела, когато ти е удобно”… Питате се защо? Как защо – за да провери дали всичко е наред, какво ще хапнете на закуска и дали е добре за стомаха на синчето й, дали миете съдовете, както трябва, или някоя бактерия може да умори благоверния ви! И тогава разбирате, че това е само началото.
Не ви е провървяло! Паднал ви се е не малкият принц, а маминото детенце. Съдба! Спокойно, при всяка ситуация си има изход. Просто трябва да се научите да лавирате, да хитрувате и да се преструвате. И, разбира се, да покажете на вашия Адам, че мама не е по-важна от вас. Станете ангел и изненадайте свекървата в гръб – накарайте я сама да се откаже от досегашното си поведение. Първата ви победа ще бъде извоювана, когато хванете мъжа си да лъже маман, ако предварително нещо й е обещал, а е трябвало да го пренебрегне заради вас!
Под един покрив
Дори и не бихте могли да си представите какво изпитание е това, ако не ви се наложи да го преживеете. Ще ви правят забележки, ще ви се месят какво трябва и какво не трябва да ядете, ще ви напомнят, че от вас се иска да продължите рода. Дори и специалист психолог не би могъл да се справи, но вие можете! Поне трябва да опитате, ако искате бракът ви да не спре дотук. Повтаряйте си от време на време, че всичко това ще свърши в един прекрасен миг и вие ще сте най-щастливата жена на света. Бъдете откровени със свекървата, но не и прекалено открити по важни проблеми. А към капризите и оплакванията й се отнасяйте като към мърморене на малко дете. По-малко говорете по телефона и не се застоявайте във ваната. Жената сигурно също иска да се обади или пък да се отпусне в ароматни соли! Ако пък успеете да накарате партньора си да се отделите в собствен дом, то свекърва ви ще остане
просто тъмна сянка – зловеща, но безсилна.
И не забравяйте едно. Вие не делите нищо с нея. Любовта има различни измерения. Пък и в крайна сметка нали и двете искате да глезите едно и също същество, можете да го правите заедно, нещо като “споделена собственост”.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.