Любопитно

Какви сте в любовта?

Печалбата от тотото е като внезапна любов от пръв поглед – и двете събития настъпват изневиделица и никой няма власт над тях. Истинската любов обаче трябва да се заслужи.

Според специалистите по кокология (серия игри, създадени, за да разкрият отношението на човека към секса, семейството, любовта и работата), начинът, по който реагираме на внезапния си късмет е показателен и за най-лошите ни навици в любовта.

И така – представете си, че точно в този момент печелите 10000 лева. Какво ще направите с тях? Изберете един от следващите четири варианта:

а) Ще ги пазите, докато не измислите нещо, което наистина искате да направите, и ще ги похарчите, за да го осъществите.

б) Ще повярвате, че точно сега късметът е с вас и ще отидете в първото казино или тото пункт, за да заложите цялото сума, с надеждата да спечелите повече.

в) Ще вдигнете голямо екстравагантно парти, на което ще поканите всички приятели и познати, за да им се похвалите  с  късмета си.

с) Ще се спретнете едно страхотно романтично пътешествие в чужбина, за което винаги сте мечтали.

Резултати:

Ако сте избрали отговор „а”: Изглеждате предпазливи и сериозни, но това е само, защото постоянно се оглеждате за Него – мъжът на вашите мечти. Не се оплитате в твърде сериозни чувства и околните може би остават с впечатлението, че само убивате времето с тях, а всъщност непрекъснато сте нащрек за нещо по-добро. Не забравяйте – най-добрата инвестиция, която можете да направите в една връзка е да вложите 100% от себе си.

Ако сте избрали отговор”б”: Казват, че човек трудно се насища на хубавото, а вие успявате да доведете този аргумент до неговата крайност. И си мислите, че „ако с един любим човек ви е добре, с двама ще ви бъде още по-добре, а с трима, четирима и т.н. – много, много по-добре.” Таван на бройката не е поставен. Уви, трябва да си дадете сметка, че подобно отношение рано или късно ще ви създаде големи проблеми с противоположния пол и с вашето собствено аз. Може би е време да се спрете само на един вариант.

Ако сте избрали отговор „в”: Парите са, за да се харчат, а любовта – за да се прави и изживява. Не губите ценна енергия, за да претегляте плюсовете и минусите или да търсите по-изгодни варианти за връзката си. Но ще се наложи да помислите и за бъдещето. Истинската любов може да продължи вечно, но нито един купон не е завинаги.

Ако сте избрали отговор „с”: Търсите удоволствието на непознати места, но не ви се иска и да се лишите от сигурността, която ви дава мисълта, че винаги можете да се приберете у дома, когато страстта ви към приключения утихне. Но дали тогава все още някой ще ви чака там? Уви, в любовта трудно се носят две дини под една мишница, ще трябва съвсем скоро да пуснете едната и да си харесате приятно място, на което с другата да пуснете корени…

Материалът е изготвен по книгата „Кокология2”  на издателство „Феникс”.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.