Новини

Какви сте в любовта?

Печалбата от тотото е като внезапна любов от пръв поглед – и двете събития настъпват изневиделица и никой няма власт над тях. Истинската любов обаче трябва да се заслужи.

Според специалистите по кокология (серия игри, създадени, за да разкрият отношението на човека към секса, семейството, любовта и работата), начинът, по който реагираме на внезапния си късмет е показателен и за най-лошите ни навици в любовта.

И така – представете си, че точно в този момент печелите 10000 лева. Какво ще направите с тях? Изберете един от следващите четири варианта:

а) Ще ги пазите, докато не измислите нещо, което наистина искате да направите, и ще ги похарчите, за да го осъществите.

б) Ще повярвате, че точно сега късметът е с вас и ще отидете в първото казино или тото пункт, за да заложите цялото сума, с надеждата да спечелите повече.

в) Ще вдигнете голямо екстравагантно парти, на което ще поканите всички приятели и познати, за да им се похвалите  с  късмета си.

с) Ще се спретнете едно страхотно романтично пътешествие в чужбина, за което винаги сте мечтали.

Резултати:

Ако сте избрали отговор „а”: Изглеждате предпазливи и сериозни, но това е само, защото постоянно се оглеждате за Него – мъжът на вашите мечти. Не се оплитате в твърде сериозни чувства и околните може би остават с впечатлението, че само убивате времето с тях, а всъщност непрекъснато сте нащрек за нещо по-добро. Не забравяйте – най-добрата инвестиция, която можете да направите в една връзка е да вложите 100% от себе си.

Ако сте избрали отговор”б”: Казват, че човек трудно се насища на хубавото, а вие успявате да доведете този аргумент до неговата крайност. И си мислите, че „ако с един любим човек ви е добре, с двама ще ви бъде още по-добре, а с трима, четирима и т.н. – много, много по-добре.” Таван на бройката не е поставен. Уви, трябва да си дадете сметка, че подобно отношение рано или късно ще ви създаде големи проблеми с противоположния пол и с вашето собствено аз. Може би е време да се спрете само на един вариант.

Ако сте избрали отговор „в”: Парите са, за да се харчат, а любовта – за да се прави и изживява. Не губите ценна енергия, за да претегляте плюсовете и минусите или да търсите по-изгодни варианти за връзката си. Но ще се наложи да помислите и за бъдещето. Истинската любов може да продължи вечно, но нито един купон не е завинаги.

Ако сте избрали отговор „с”: Търсите удоволствието на непознати места, но не ви се иска и да се лишите от сигурността, която ви дава мисълта, че винаги можете да се приберете у дома, когато страстта ви към приключения утихне. Но дали тогава все още някой ще ви чака там? Уви, в любовта трудно се носят две дини под една мишница, ще трябва съвсем скоро да пуснете едната и да си харесате приятно място, на което с другата да пуснете корени…

Материалът е изготвен по книгата „Кокология2”  на издателство „Феникс”.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.