От света на киното и литературата

Kонкурс! За най-романтично и поетично любовно писмо – част 3

amor-cute-letter-love-post-mail-Favim.com-128037Здравейте, приятели на „Съвети за любов“, ценители на любовните слова и нежните, романтични думи. Представям ви още едно писмо, пристигнало в пощата ни за конкурса. То е на Евелина Кованджийска, 37 год, от Пловдив.

„Като протеза е…
Като протеза се загнездва мракът в мене. Използвам я да шляпам в калта на безногата ми, здрачна душа, която се катери по зъберите на онези луни, вперили очи в единственото момче, което ми подари залез. Не искам да го гледат и тежа над черното си слънце като тъмна птица, прокудена от хора и съдби, но сграбчила коматчето живот във клюн. Ще му го дам. Да има хляб за виното, с което ще ме раздели. Ще бъда негова и ще разбия чашите – да бликне страст пенлива като вино, уханна като грозде и само наша. А после ще раня момчето с устни – да бъде само мое в сетния си дъх.
Прекрачих ветровете му бездумна. Сега съм стон-прегракнал от любов.
И прекалявам… Прекалявам от сричане на сънища. Този буквар отдавна го зная. Притичвам боса по страниците му и се хвърлям в бездните на очите на онова момче, донесло кошница сънища само за мен, само за мен. Те са лилави, сини и зелени. Топят се като снежинки на върха на езика ми и горчат от нежност. Тази позабравена дума пада на откоси по рамената ми, изпосталели от вглеждането в сънищата и в зениците ти, остарели от обич. Зажаднях за нея, когато пораснах и все ми е малко.Тази обич, която само ти ми даваш и никога не пестиш за после. Дишай, дишай, дишай – само за мен! Завинаги!
А нощите ми… Високосните нощи със белег от устни-неистово нежни и неистово тъжни пропукват вкаменената ми нежност и се превръщат в сълза на лицето ми. Няма болка без знак за страдание, няма обич без теб, коленичил пред мене. Не наистина, а само в сърцето ми-там където крия надеждата. За звезди във ръцете ти смугли, за вятър в косите ти и за твоето слънце-само за мене. Откъсни ми онези кокичета, впили корени в устните ни, тогава и само тогава, когато любовта е крачка към другия. Обич моя, сънувай ме! Вечно влюбена, с детска усмивка и ръце на жена, която знае как да прегръща.“

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.