Новини

Опасни връзки

Има мъже, с които е най-добре да не си ставате много близки, камо ли пък да си лягате… И това са най-добрият ви приятел, бившият ви приятел или мъж, най-големият враг на вашия приятел и шефът ви. Дори да са супер неустоими, не им се доверявайте. После ще съжалявате горещо. Вижте защо.

С най-добрия ви приятел… Приятелството между мъж и жена е рядкост и ако искате да го запазите, не прекрачвайте границата. Сторите ли го, няма връщане назад. Дори да сте били пияни. Рени, на 20 години, се изкушила и…: „Тони ми беше като брат. Всичко си споделях с него. Двамата се разбирахме чудесно, всеки си имаше партньор. Един ден гаджето ми ме заряза и аз потърсих Тони, за да излея болката си. Бях наистина много разстроена, разплаках се. Той ме прегърна, за да ме успокои, и малко след това неусетно започнахме да се целуваме… После изпитах вина. На следващия ден се опитах да се държа така, сякаш нищо не се е случило. Тони обаче поиска да продължим, а аз нямах сили да устоя. Правихме секс. Голяма грешка. Усетих, че доверието и близостта помежду ни се бяха изпарили. Сега най-добрият ми приятел ми липсва ужасно”.

С бившия… Ряздялата означава, че нещо във връзката ви куца. Разбира се, има и случаи, в които двама души се разделят в момент на силен гняв или в резултат на недоразумение. Тогава помирението е възможно. Но ако сте напуснали партньора си след сериозен размисъл, и всеки след това е имал друга връзка, би било сериозна грешка отново да се съберете. Дори и да е само за едното… Това няма да ви накара да се чувствате по-добре. Разочарованието ви е гарантирано. Ето какво споделя Тина: „С Ачо бяхме разделени от шест месеца, когато случайно се срещнахме при общи приятели. Той беше сам и потиснат. Аз пък се нуждаех от нежност и когато ми каза, че съм му липсвала, реших, че можем да започнем отначало. Много скоро обаче разбрах, че за него връзката ни е само физическа, а аз все още го обичах. Ужасно трудно е да скъсаш два пъти с един и същи мъж!”

С най-добрият му приятел или с най-големия му враг… Дори ако всичко е приключило – между вас и партньора ви, не е редно да го унижавате, като спите с най-добрия му приятел или с най-големия му враг. Поставете се на негово място и си представете как бихте се почувствали, ако той направи същото с вас… Със сигурност няма да ви е приятно. Е, освен ако не става въпрос за голямата ви любов, онази за цял живот…

С шефа… Интимната връзка с човек, на който сте подчинени, е много лош вариант. Спите ли с шефа си, давате му повод да упражнява натиск върху вас. „През лятото работех в една пицария и се влюбих в собственика. Започнахме да излизаме заедно и първоначално всичко беше прекрасно. Твърде бързо обаче нещата се промениха. Не можех да понасям, когато ми даваше нареждания в работата. Ако случайно нещо се скарахме навън, той на следващия ден си го връщаше в пицарията. Не можех нищо да направя от страх да не загубя мястото си. Положението стана нетърпимо и аз се принудих да напусна – и него, и работата”, разказва Венета. Всъщност знам за такива връзки, които продължават с години. Но дори и да са успешни, единият винаги е в ролята на подчинен. А в любовта трябва да се чувстваме свободни и равни, за да бъдем щастливи. Но и това е въпрос на избор… На някой може да му хареса да бъде зависим и подчинен.

Може също да харесате...

1 коментар

  1. казва:

    Добри съвети които трябва да се изпълняват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.