Новини

Сексът около „онези” дни… Какво искат жените?

Болките в главата са предлог номер 1, за да откажем секс. След това се нареждат „онези” дни, умората и лошото настроение. Всъщност дори при тези не дотам приятни обстоятелства не е задължително да се откажете от секса. Просто трябва да изберете подходящата поза и време.

Женското либидо е непостоянна величина – това е беспорен факт. Но можем да посочим виновник – хормоните ни. Те са причината в един момент да се нахвърляме върху любимия като диви котки, а в другия – изобщо да не му обръщаме внимание.

В началото на менструалния цикъл…
Настроението обикновено е по-ниско, отколкото в края. Нивото на естрогена, хормонът „управляващ” настроението ни, пада, а заедно с него пада и нивото на прогестерона, благодарение на който ни завладява т. нар. ПМС. Организмът си изработва допълнителна „смазка”, затова оргазмът идва по-бързо. Ако цикълът ви е болезнен, сексът ще ви подейства като обезболяващо – по време на оргазъм в кръвта се отделя голямо количество ендорфини, което намалява неприятните усещания.
Внимание: не забравяйте за презерватива! Той ще ви защити не само от непланирана бременност, но и от ненужни инфекции, които в този период влизат по-лесно в организма. Трябва да се избягват позите, в които мъжът упражнява натиск върху корема на жената. Най-добре е да изберете позата, в която двамата сте легнали на хълбок, лице в лице или отзад.

Ден 6-и до 8-и след началото на цикъла
Настроението на дамата се подобрява, нивото на естрогена също, но до нажежените страсти и неудържимия секс има още много време. Използвайте времето да изучите ерогенните зони един на друг. Любовната игра трябва да е по-продължително.
Внимание: в тези дни от месеца жената е по-чувствителна, затова мъжът трябва да е по-търпелив и нежен, а „загряващите” ласки трябва да продължат минимум 20 мин.

Ден 9-и до 11-и: Бързо съблазняване
Настроението жените в този период от месеца става все по-игриво. Неприятните дни вече са отминали, а болката е забравена. Тялото е готово да палува (нивото на естрогена бързо се покачва, матка се готви за евентуално зачеване, става по-плътна), а флртът се получава от раз! Доказано е, че в този период жената сякаш излъчва нещо особено – сексуалните флуиди, които тялото й сякаш пръска наоколо привличат мъжете както светлината на свещ пеперудите. Време е за див секс. Всичко ви е позволено. Пазете коленете и лактите, те страдат най-често при подобни изпълнения.

Ден 12-и до 13-и: Настроението е приповдигнато
Мислите на жените в този период водят по различни пътища до една цел – любов. До овулацията не остава много – шийката на матката изработва повече смазка, следователно сексът носи само удоволствие.
Препоръчително: изберете сутрешния секс, без много предварителни ласки – това е отлично начало на деня.

Ден 14-и: Секс и нищо друго!

Настроението е отлично, благодарение на естрогена, чието ниво е достигнало своя пик. Мозъкът и тялото на жената в този период са настроени на тема секс, възбудата е лесно постижима, както и зачеването.
Съвет: сега е моментът да реализирате фантазиите си!

Ден 15-и до 18-и: Използвайте играчки!
Това е периодът, в който настроението на жената започва да спада, защото нивото на естрогена се понижава, а прогестеронът се увеличава. Ето защо малко допълнително количество ендорфини ще й помогнат да подобри настроението си. Мъжът трябва да положи доста повече усилия.
Избор: използвайте допълнителни стимулатори, така партньорът ще съхрани силите си за ключовия момент.

Ден 19-и до 25: Наближават „онези” дни
Настроението на дамите пада все повече и повече – те стават раздразнителни, нервни, напрегнати, дори плачат… Сега сексът е начинът да избегнете зараждащите се скандали.
Съвет: използвайте лубрикант.

Ден 26-и до 28-и: Романтично
В този период настроението на жената вече е на нула. Естрогенът намалява, либидото също. Преди цикъл жената е много, много чувствителна, достатъчно е да я погалите нежно по ерогенните зони.
Съвет: запалете свещи, пуснете нежна музика, хапнете афродизиаци. Препоръчваме ви орален секс и пози, които позволяват максимален допир до тялото на партньора.

Може също да харесате...

1 коментар

  1. много полезна информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.