Успешни & Щастливи

Открийте вкуса към живота – идеи за всеки ден

За да бъдете щастливи, трябва да се радвате на необичайните неща, да мечтаете за невъзможното и да се стремите към нови преживявания. Започнете от днес!


Отворете широко сетивата си за заобикалящия ви свят.

Светът е загадъчен и прекрасен. Е, признайте си, точно такъв е бил в представите ви, когато сте били малки…

Сутрин сте се събуждали готови за нови приключения и неочаквани открития, вярвали сте във вълшебници и феи. Искате да се върнете назад? Започнете да си водите вълшебна тетрадка. С твърди и много красиви корици.

Намерете си и специален, вълшебен химикал. И започнете играта. Съставете списък на най-прекрасните вещи, които някога сте виждали или за които сте чували. Всеки ден трябва да записвате поне 10 красиви неща, с които сте се сблъскали или бихте искали да видите. Запишете и най-странните истории, които са ви се случвали. А накрая запишете и най-съкровените си мечти и желания. Веднъж записани, те ще се сбъднат, повярвайте!

Учете се да бъдете непредсказуеми.

Да, в живота ни днес липсва непредсказуемост. Всичко е до секунди разчетено и ясно. Страхуваме се от промените, страдаме от ежедневната рутина. И сме изпълнени с негативизъм.

Ами ако превърнете непредсказуемостта в основен лайтмотив на своя живот? Така страхът от промените ще изчезне. Ще се промени и имиджът ви. И така, започнете с нещо мъничко. Например, никога не ходете на работа по един и същи маршрут.

Заемете се с нещо ново. Подарете си чувствени удоволствия като масаж или таласотерапия. Всеки ден правете интересни открития и си ги записвайте. Вгледайте се в света около вас. Променяйте местата на срещите си. Променяйте местата, на които почивате. Променяйте аксесоарите в дома си. Променяйте визията си.

Търсете идеи. Идеите не идват от само себе си. Трябва да ги търсите. Срещайте с повече хора. Винаги си записвайте всичко, което ви направи впечатление.

Променете света, в който живеете.

Съберете боклука пред входа. Засадете цвете. Помогнете на възрастната жена да пресече улицата или да се качи в трамвая. Нахранете бездомно коте. Прегледайте старите си дрехи и отнесете тези, които отдавна не носите в църквата или пункт на БЧК. Кажете на хората до вас, че ги обичате. Подарете книги или играчки на дом за възрастни хора или социален детски дом. Почерпете колегите си с торта.

Усмихвайте се.

Открийте тайната на Вселената.

Може да ви струва рано да търсите смисъла на живота, но все пак можете да започнете отнякъде. Запишете си въпросите, които ви вълнуват, а след това се опитайте да им отговорите.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.