Успешни & Щастливи

Открийте вкуса към живота – идеи за всеки ден

За да бъдете щастливи, трябва да се радвате на необичайните неща, да мечтаете за невъзможното и да се стремите към нови преживявания. Започнете от днес!


Отворете широко сетивата си за заобикалящия ви свят.

Светът е загадъчен и прекрасен. Е, признайте си, точно такъв е бил в представите ви, когато сте били малки…

Сутрин сте се събуждали готови за нови приключения и неочаквани открития, вярвали сте във вълшебници и феи. Искате да се върнете назад? Започнете да си водите вълшебна тетрадка. С твърди и много красиви корици.

Намерете си и специален, вълшебен химикал. И започнете играта. Съставете списък на най-прекрасните вещи, които някога сте виждали или за които сте чували. Всеки ден трябва да записвате поне 10 красиви неща, с които сте се сблъскали или бихте искали да видите. Запишете и най-странните истории, които са ви се случвали. А накрая запишете и най-съкровените си мечти и желания. Веднъж записани, те ще се сбъднат, повярвайте!

Учете се да бъдете непредсказуеми.

Да, в живота ни днес липсва непредсказуемост. Всичко е до секунди разчетено и ясно. Страхуваме се от промените, страдаме от ежедневната рутина. И сме изпълнени с негативизъм.

Ами ако превърнете непредсказуемостта в основен лайтмотив на своя живот? Така страхът от промените ще изчезне. Ще се промени и имиджът ви. И така, започнете с нещо мъничко. Например, никога не ходете на работа по един и същи маршрут.

Заемете се с нещо ново. Подарете си чувствени удоволствия като масаж или таласотерапия. Всеки ден правете интересни открития и си ги записвайте. Вгледайте се в света около вас. Променяйте местата на срещите си. Променяйте местата, на които почивате. Променяйте аксесоарите в дома си. Променяйте визията си.

Търсете идеи. Идеите не идват от само себе си. Трябва да ги търсите. Срещайте с повече хора. Винаги си записвайте всичко, което ви направи впечатление.

Променете света, в който живеете.

Съберете боклука пред входа. Засадете цвете. Помогнете на възрастната жена да пресече улицата или да се качи в трамвая. Нахранете бездомно коте. Прегледайте старите си дрехи и отнесете тези, които отдавна не носите в църквата или пункт на БЧК. Кажете на хората до вас, че ги обичате. Подарете книги или играчки на дом за възрастни хора или социален детски дом. Почерпете колегите си с торта.

Усмихвайте се.

Открийте тайната на Вселената.

Може да ви струва рано да търсите смисъла на живота, но все пак можете да започнете отнякъде. Запишете си въпросите, които ви вълнуват, а след това се опитайте да им отговорите.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.