Лайфстайл

Правилата на летния флирт

Пясъкът, морето и коктейлите са прекрасна любовна прелюдия. Често ни се случва да попаднем в капана на лятното увлечение, което вместо да ни донесе радост, ни натоварва с нови грижи.
* Лъжите: Лесно е да се представиш за някой друг на място, където никой не те познава. Внимавайте, ако сте в ролята на “актьора”, светът е малък и нищо чудно да ви разобличат. А за да не ставате жертва на нечии лъжи, не си позволявайте коктейлите и сламените чадъри да приспят бдителността ви.
* Далече от очите, далече от сърцето: Повечето хора биват запленени от екзотиката на чуждите култури и лесно се влюбват в чужденци. Колкото и добре да вървят нещата между вас, винаги разстоянието ще е пречка, а и може да се окаже, че културните ви различия са непреодолими.
* Интернет-любовта: Ако сте срещнали някой, с когото отношенията ви ще продължат и след отпуската, интернет най-вероятно ще е вашата връзка. Имейлите и чатът помагат, но до един момент. След това един от вас ще трябва да остави познатите места, за да отиде при другия в името на любовта. Ако не сте готови за такава стъпка, няма нищо лошо в това да продължите виртуалните си отношения, но свикнете с всичките й добри и лоши страни, без да “инвестирате” излишни чувства.
* Нова връзка: Решите ли да пуснете гаджето си на море с приятели, трябва да сте сигурни, че сте преценили добре възможните последици. Наистина рискът за изневяра е по-голям, но приемете раздялата като изпитание за чувствата и на двама ви. Много често временната раздяла засилва връзката между двама души. Стане ли така обаче, че гаджето ви тръгне с някой друг, погледнете философски на нещата – явно не сте били един за друг, а тази случка само е улеснила предопределената ви раздяла.
В крайна сметка правилата на играта, наречена любов, не са по-различни през отпуската, отколкото в петъчните вечери в края на работната седмица. Не крийте чувствата си, но и не действайте само със сърцето. Имайте предвид, че любовта не е единственият начин да имате незабравими спомени. И дори тя да не ви сполети точно през тези две седмици, наслаждавайте се на почивката и изживейте лятото пълноценно.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.