Лайфстайл

Правилата на летния флирт

Пясъкът, морето и коктейлите са прекрасна любовна прелюдия. Често ни се случва да попаднем в капана на лятното увлечение, което вместо да ни донесе радост, ни натоварва с нови грижи.
* Лъжите: Лесно е да се представиш за някой друг на място, където никой не те познава. Внимавайте, ако сте в ролята на “актьора”, светът е малък и нищо чудно да ви разобличат. А за да не ставате жертва на нечии лъжи, не си позволявайте коктейлите и сламените чадъри да приспят бдителността ви.
* Далече от очите, далече от сърцето: Повечето хора биват запленени от екзотиката на чуждите култури и лесно се влюбват в чужденци. Колкото и добре да вървят нещата между вас, винаги разстоянието ще е пречка, а и може да се окаже, че културните ви различия са непреодолими.
* Интернет-любовта: Ако сте срещнали някой, с когото отношенията ви ще продължат и след отпуската, интернет най-вероятно ще е вашата връзка. Имейлите и чатът помагат, но до един момент. След това един от вас ще трябва да остави познатите места, за да отиде при другия в името на любовта. Ако не сте готови за такава стъпка, няма нищо лошо в това да продължите виртуалните си отношения, но свикнете с всичките й добри и лоши страни, без да “инвестирате” излишни чувства.
* Нова връзка: Решите ли да пуснете гаджето си на море с приятели, трябва да сте сигурни, че сте преценили добре възможните последици. Наистина рискът за изневяра е по-голям, но приемете раздялата като изпитание за чувствата и на двама ви. Много често временната раздяла засилва връзката между двама души. Стане ли така обаче, че гаджето ви тръгне с някой друг, погледнете философски на нещата – явно не сте били един за друг, а тази случка само е улеснила предопределената ви раздяла.
В крайна сметка правилата на играта, наречена любов, не са по-различни през отпуската, отколкото в петъчните вечери в края на работната седмица. Не крийте чувствата си, но и не действайте само със сърцето. Имайте предвид, че любовта не е единственият начин да имате незабравими спомени. И дори тя да не ви сполети точно през тези две седмици, наслаждавайте се на почивката и изживейте лятото пълноценно.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.