Новини

Правила за щастлива връзка

Обичайте само този, който ви обича!
Ако жените се придържат към това правило, повечето от тях биха си спестили 95% от разочарованията. Останалите 5% ще са връзки, при които партньорът е заслепен от любов, но Ева не чувства подобна привързаност. Това е омагьосаният кръг. Жените обикновено преследват мъжете, които не искат да се обвързват. Те им изглеждат по-интересни, по-недостъпни, тоест по-желани. В началото може би да, докато са млади и самоуверени, и вярват, че могат да променят подобен партньор. И докато разберат, че никога няма да успеят, вече са стари и изморени. Не губете надежда. Ако искате да се чувствате по-добре, направете нещо за себе си. Идете на почивка. Сама или с приятелка. Може би ще преоцените своите възгледи. Автоматично ще се почувствате по-добре и по-сигурна, ще привлечете мъжете, които ви ценят. Такава каквато сте, а не каквато бихте могла да бъдете или би трябвало да сте. Ако обаче ви стане ясно, че новият Той не отговаря на чувствата ви, бързо забравете за него.
Сексът винаги е важен!
Кое е по-важно – сексът или любовта? Единственият правилен отговор е – и двете. Определено ще се научите да обичате мъжа. Е, може химическите ви реакции да не са като избухването на атомна бомба, но нима точно това желаете? Ако добре се разбирате в други области, сексът ще ви помогне да намерите общ език и когато думите не са достатъчни. За много двойки единственият начин за комуникация е сексът! Когато леглото „поохладнее“, често същото се случва и с партньорството. Сексът не бива да бъде подценяван. Не бива обаче да се поддавате и на илюзиите, че ако сексуалните ви отношения не вървят, с времето ще потръгнат. Няма да стане. В секса или ще си допаднете още в началото, или никога!
Повече общи интереси, по-трайна връзка!
Да, противоположностите се привличат. Ако искате обаче да останете по-дълго време заедно, не забравяйте, че различната културна среда, интелектуален и душевен спектър и жизнени приоритети намаляват тази възможност. Говорим за вярата, парите, произхода, начина на живот. Колкото по-малко различия, толкова по-малко източници за спорове ще имате. Святата истина е, че няма да сте наясно с всички различия при първата среща в кафенето или ресторанта. Иска се време. Следете обаче както вашата реакция, така и тази на партньора. После ще си изясните дали изобщо ще успеете да преодолеете тези различия.
Скуката е неовладяема
Без оглед на това дали е красив, богат, преуспяващ или интелигентен, ако почувствате, че скучаете с него, бягайте веднага! Особено ако вече сте били с момчета, с които ви е било весело и приятно. „Доброто момче“ може да бъде безкрайно скучен индивид. Това не означава, че трябва да останете при съмнителните младежи с черните кожени якета. Съществува и златната среда. Можете да срещнете порядъчен младеж или мъж, с когото да изживеете много вълнуващи моменти – не е лесно, но си струва да го търсите. Ако имате такъв обожател, вгледайте се как се отнася към децата, кучетата, чуждите хора, към приятелките ви. Ако ви покани, запознайте се с родителите му.
Правила трябва да има от самото начало!
Ако търсите сериозна връзка, не бърборете, че си падате по секса и забавленията. Ако искате сравнително равностойна връзка, започнете веднага с „възпитателните“ правила. Ако не при първата вечеря, то при втората той трябва да ви помогне в раздигането на масата и миенето на съдовете. Опасно е да изграждате образ на великолепна готвачка и домакиня, която се справя с всичко, което му мине през ума. Големите очаквания пораждат и големи разочарования!
Ако го е сторил на нея, ще го стори и на вас!
Може би не веднага и не по същия начин. Мъжете, които се държат зле с жените, не се променят. Може за известно време да се сдържат, но накрая ще си покажат рогата. И за вас важат правилата за коректна игра.
Когато най-сетне намерите любовта, бъдете искрена!
Копнежът да имате дете, страхът, че никога няма да постигнете мечтаната кариера, парите, които сте броили за новите обувки – за всичко бъдете искрена с него. Искреността крие риск, но е най-добрата предпоставка за създаването на хубава връзка. Не мамете и не очаквайте партньорът ви първи да ви се довери. При мъжете това е проблем, а ако имат нужда от съвет, ще се обърнат към приятел. Ако обаче вие сте искрена с него, и той ще бъде искрен с вас.
Не позволявайте „ние“ да измести „аз“
Сигурно вече сте го чували, но повярвайте, така е: ако искате да бъдете щастлива с някого, трябва да бъдете щастлива преди всичко със самата себе си. Във връзките, които функционират, повечето партньори запазват част от своя „минал живот“. Приятелите си, интересите, хобито, неща, които не са свързани с другия. Най-лошото може да се случи, ако се откажете от всичко „свое“ в името на общото. Все пак животът ви не започва от мига, когато сте го срещнали, нали?
Ще дойдат и общите приятели, и общите интереси. Но защо да се лишавате от старите?

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.