Новини

Съвети за мъже: как да запазите любовта

Изслушвайте жена си. Струва ви се, че жена ви дрънка маловажни глупости? Бихте я изслушали, но нямате нерви за това? Направете поне малко усулие. Жените имат потребност да комуникират, да изразяват своите чувства и отношението си към околните. Ако позволите на жена си да ви разкаже какво й се е случило през деня, ще ви бъде благодарна. Вашето внимание ще й помогне да се освободи от притесненията и стреса.
Говорете с жена си. Може би сте мълчаливец и си мислите, че жена ви все пак е знаела това, когато се е омъжила за вас. Но сериозно ли мислите, че е приятно да бъдеш с някого, който за цял уикенд ще каже само: “Картофите тази година са лоши…?” Или изпраща сигнал “в лошо настроение съм”, а не казва защо? Какво ви пречи да обясните, че сте в лошо настроение, защото “Левски” е загубил или защото в работата са отхвърлили проекта ви? Опитайте се да поговорите и за незначителни неща, например за това, че детективският филм, който сте гледали по телевизията, не е нищо особено. Просто не се затваряйте в себе си и говорете, това е езикът на любовта.
Глезете жена си. Обичате я? Тогава я накарайте да почувства, че е важна за вас. И съвсем малки жестове вържат работа. Седи пред телевизора и й е студено на краката? Подайте й одеяло. Мъкне тежка торба? Посрещнете я и вземете чантата. Всичко, което ще направи живота й по-лесен и което не очаква, за нея ще е изненада, показваща й, че я обичате.
Правете романтични неща. Това ви е познато от филмите и със сигурност и вие сте правили подобни неща, когато сте се запознали. Неща, които ви изглеждат странни. Но когато сте се опитвали да я спечелите, не сте мислели така. Така че защо да са странни, когато трябва да я задържите при себе си? Можете да запазите маса в пицария, да я заведете на екскурзия или да й купите книгата, за която ви е говорила. Кога за последно бяхте заедно на театър? Кога е имала възможност да облече нещо красиво и да види в очите ви, че оценявате красотата й? А кога за последно и казахте колко е красива?
Правете практични неща. Жените са практични и ще оценят, когато мъжът изпълнява мъжката си роля. Това би трябвало да ви се удава добре. Поправете кранчето в банята преди да наводните съседите, вземете леля й от гарата, грижете се автомобилът винаги да е в изправност. Не се тревожете, жена ви вижда това. Още повече ще оцени, когато направите нещо, което не е съвсем в кръга на вашата компетентност – например да запишете децата на лагер или да купите карти за басейн за цялото семейство.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.