Изслушвайте жена си. Струва ви се, че жена ви дрънка маловажни глупости? Бихте я изслушали, но нямате нерви за това? Направете поне малко усулие. Жените имат потребност да комуникират, да изразяват своите чувства и отношението си към околните. Ако позволите на жена си да ви разкаже какво й се е случило през деня, ще ви бъде благодарна. Вашето внимание ще й помогне да се освободи от притесненията и стреса.
Говорете с жена си. Може би сте мълчаливец и си мислите, че жена ви все пак е знаела това, когато се е омъжила за вас. Но сериозно ли мислите, че е приятно да бъдеш с някого, който за цял уикенд ще каже само: “Картофите тази година са лоши…?” Или изпраща сигнал “в лошо настроение съм”, а не казва защо? Какво ви пречи да обясните, че сте в лошо настроение, защото “Левски” е загубил или защото в работата са отхвърлили проекта ви? Опитайте се да поговорите и за незначителни неща, например за това, че детективският филм, който сте гледали по телевизията, не е нищо особено. Просто не се затваряйте в себе си и говорете, това е езикът на любовта.
Глезете жена си. Обичате я? Тогава я накарайте да почувства, че е важна за вас. И съвсем малки жестове вържат работа. Седи пред телевизора и й е студено на краката? Подайте й одеяло. Мъкне тежка торба? Посрещнете я и вземете чантата. Всичко, което ще направи живота й по-лесен и което не очаква, за нея ще е изненада, показваща й, че я обичате.
Правете романтични неща. Това ви е познато от филмите и със сигурност и вие сте правили подобни неща, когато сте се запознали. Неща, които ви изглеждат странни. Но когато сте се опитвали да я спечелите, не сте мислели така. Така че защо да са странни, когато трябва да я задържите при себе си? Можете да запазите маса в пицария, да я заведете на екскурзия или да й купите книгата, за която ви е говорила. Кога за последно бяхте заедно на театър? Кога е имала възможност да облече нещо красиво и да види в очите ви, че оценявате красотата й? А кога за последно и казахте колко е красива?
Правете практични неща. Жените са практични и ще оценят, когато мъжът изпълнява мъжката си роля. Това би трябвало да ви се удава добре. Поправете кранчето в банята преди да наводните съседите, вземете леля й от гарата, грижете се автомобилът винаги да е в изправност. Не се тревожете, жена ви вижда това. Още повече ще оцени, когато направите нещо, което не е съвсем в кръга на вашата компетентност – например да запишете децата на лагер или да купите карти за басейн за цялото семейство.