Новини

Няма нужда да се червите, ако партньорът ви сгафи нещо – и той е човек!

Обикновено все се стремим да променяме мъжа до нас. Намираме му кусури, караме го да се „равнява“ по нашите стандарти и разбирания. А всъщност и ние не знаем защо. Не е рядко срещано явлението жени да се срамуват от поведението на партньорите си.
„Моят съпруг е истински слон. Където и да сме, все ще събори нещо. В един магазин за домашни потреби счупи порцеланова ваза. Чудя се как можа, защото там имаше място не просто да върви, а да танцува!“ В този случай съпругът не се тревожи – плаща щетите и не си го слага на сърце. Затова пък жена му се изчервява от срам и после не спира да мърмори не с часове, а с дни. Пък иска той да я обича и да споделя с нея. Напразно!
Такава е човешката природа: все се притесняваме да не изглеждаме смешни в очите на другите
Оказва се, че възпитанието и общоприетите норми понякога ни карат излишно да се измъчваме за едно или друго. Американският психолог Майкъл Люис твърди, че представителите на двата пола изпадат в неудобно положение при различни ситуации. Жените драматизират гафовете в междуличностните отношения. Мъжете пък се тревожат да не се изложат в работата, спорта и в… леглото.
Жените възприемат много навътре погрешните стъпки на партньорите си и се чувстват виновни, защото от деца ги възпитават да се грижат за другите и да им влизат в положението.
Мъжете приемат гафовете много по-спокойно. Изпадат в депресия само когато партньорките ги критикуват в присъствието на други хора. Ето защо не бива да правите това, ако искате да имате мъж със самочувствие. По-добре си замълчете, направете се, че нищо не е станало, защото в повечето случаи това си е самата истина. Пък ако толкова искате да си кажете мнението, направете го, когато останете насаме. С повечко хумор и с фразата „на всекиго се случва“ гафът ще отшуми по-безболезнено.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.