Лайфстайл

След Свети Валентин

Или кога започват и свършват чувствата?
Ето че празникът на любовта отмина. Някои го почетоха с повечко вино, други – с танци, трети – с нови завоевания. Но остава въпросът дали след 24,00 часа на 14 февруари, както и във всички останали 364 дни от годината не трябва да показваме своите чувства по същия начин?!
Любовта не е само един ден, едно червено сърце, роза или подарък. Тя е една и съща през целия ни съзнателен живот.
Не бихме могли да я киприм в бални одежди само за 24 часа, а през останалото време да я обличаме в дрипи, нали?… Защото тя по принцип е “гола, нахална и млада”, както се пее в песента. Тя е едно постоянно жадуване, ненаситна тишина, зов, страх, безнадежден случай. И няма да остане при нас, ако я пренебрегваме.
Тоест опитвам се да кажа, че можете да разберете дали човекът до вас наистина ви обича и уважава по това колко дни в годината ви подарява цвете, иска да излезе с вас, прави ви мили жестове, за да предизвика ведрата ви усмивка, нежната ви прегръдка, сърдечната ви целувка…
Любовта не се измерва с кутиите бонбони или червените балони във формата на сърце. Измерва се с внимание. Двупосочно. От вас към него и от него към вас. Сега. Не утре или вчера. Не след като свърши мачът или след срещата ви с приятелките. Любовта не е еднодневка, не е една музикална картичка, не е стих – тя е постоянна болка, безкрайна мелодия, поема без начало и край. Тя е състояние на духа, което не може да бъде измерено, покорено, описано. Въпреки многото опити да бъде вкарано в книги, филми, музикални произведения.
Любовта е, като се разболееш, човекът до теб да ти носи топъл чай в леглото. Без значение какъв е  – дали е беден или богат, дали е слаб или дебел, дали е млад и красив или възрастен и посмачкан от живота.
Та това, че Свети Валентин мина, не означава, че трябва да спрем да показваме, че обичаме. Спрем ли, и светията не може да ни помогне. По-добре да се огледаме за нов Амур!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.