Лайфстайл

Познай какъв е той по цветята, които ти носи

Цветята могат да разкажат много за човека, който ги е избрал. Дали става дума за готов букет, или за такъв, който кавалерът сам е композирал цвете по цвете – това няма значение.  Цветовата  гама обаче е важна.


Да предположим, че са ви връчили тържествено букет в ярка червено-оранжева гама. По правило такова съчетание избират откритите, непосредствени оптимисти. Те са страстни в любовта, неудържими в секса. Убедени са, че за щастливия съюз е напълно достатъчно, че те обичат – а в това, че жената ще им отговори със същата любов, никога не се съмняват. И със самооценката при тях всичко е наред: казано направо, тя е доста завишена! Те или нямат неудачи, или всичките им неуспехи имат кратковременен характер.


Мъжът, предпочитащ да подарява букети в червена гама, по природа е победител. Дори ако външността му не е особено представителна – нисък, говори тихо, облича се небрежно, все едно той е победител и в живота непременно ще се прояви. Но има едно “но”: мъжът от този тип не се отличава с постоянство в своите увлечения. Днес той абсолютно искрено смята, че ще прекара с вас дълъг и щастлив живот, а утре може също така сериозно да се увлече по някоя друга. И най-удивителното е, че изобщо не ви лъже, когато ви говори за своите дълбоки чувства – той действително е искрен. А за това, какво ще стане с неговите чувства утре или вдругиден, той най-вероятно и сам не се досеща.


Сините букети предпочитат мъжете, в подсъзнанието на които здраво се е загнездило неудовлетворението от настоящето. Нещо все не го устройва, нещо не е постигнал, а толкова му се иска, в нещо не се е реализирал. Такива мъже поставят пред себе си явно нереалистични цели, предварително знаейки, че ще последва разочарование. Може би това е техният начин да избягат от проблемите? Те мислят с категориите “Ако аз…”, “Ако не бях…, то всичко щеше да бъде иначе…” и т. н. По отношение на жените тези мъже разсъждават по същия начин. За тях любимата трябва да бъде недостижима и неразбираема. Само тогава тя е номер едно, а всичко останало е “сиво всекидневие”. Мъжете от този тип обичат също да поукрасяват своите постъпки. Това не е директна лъжа, но явното преувеличение съвсем не им е чуждо!

Букет в розови тонове избират романтичните натури, които са далече от прагматичното отношение и към живота, и към любовта. Те предпочитат по-меки жени, добри, доверчиви и сантиментални. Ако вие не сте такава, но сте получили розов букет, това е сигнал – той е “нарисувал” пред вас своя идеал по този необикновен начин. Явно търси нежна и чувствителна душа. Въобще мъжете от този тип са много доверчиви и изначално не виждат лошото у хората. Ако в отговор вие го дарите със също такива светли и доверчиви чувства, ще ви бъде трудно да намерите по-добър спътник в живота си. За любимата той ще преброди планини и винаги ще й вярва дори въпреки очевидното. Защото сам никога не би я измамил.
Още един нюанс. Букет в розова гама понякога избират мъжете, които в даден момент много се нуждаят от вашата поддръжка или страдат от неразбиране. Това е нещо като своеобразен “вик за помощ”, подсъзнателно оформен във вид на розов букет… Така че ако досега сте получавали от любимия цветя изключително в червена гама и изведнъж ви е бил поднесен розов букет, отнесете се към това с разбиране.

Жълти, слънчеви букети независимо от тяхната очевидна красота кой знае защо се осмеляват да подаряват малцина мъже. Може би заради съществуващото мнение, че това е цветът на изневярата и самотата. Това е абсолютно погрешно мнение. Няма нищо по-жизнеутвърждаващо и весело от жълтите цветя. Психолозите смятат, че за да подари на своята любима такъв букет, мъжът трябва да има голяма доза смелост и оригинално мислене. Той е от тези, които не признават обществените норми, ако те противоречат на неговите убеждения. В излишък притежава ценно качество като креативността, което е важно и в работата, и в любовта. Подарявайки подобен букет, той като че ли пита: “Готова ли си за силни усещания? Готова ли си да “прекрачиш границата на позволеното”?
А сега се отърсете от всичко прочетено и погледнете към подарените ви цветя просто като на нещо много красиво и избрано специално за вас. Все пак те са преди всичко точно това!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.