Лайфстайл

Познай какъв е той по цветята, които ти носи

Цветята могат да разкажат много за човека, който ги е избрал. Дали става дума за готов букет, или за такъв, който кавалерът сам е композирал цвете по цвете – това няма значение.  Цветовата  гама обаче е важна.


Да предположим, че са ви връчили тържествено букет в ярка червено-оранжева гама. По правило такова съчетание избират откритите, непосредствени оптимисти. Те са страстни в любовта, неудържими в секса. Убедени са, че за щастливия съюз е напълно достатъчно, че те обичат – а в това, че жената ще им отговори със същата любов, никога не се съмняват. И със самооценката при тях всичко е наред: казано направо, тя е доста завишена! Те или нямат неудачи, или всичките им неуспехи имат кратковременен характер.


Мъжът, предпочитащ да подарява букети в червена гама, по природа е победител. Дори ако външността му не е особено представителна – нисък, говори тихо, облича се небрежно, все едно той е победител и в живота непременно ще се прояви. Но има едно “но”: мъжът от този тип не се отличава с постоянство в своите увлечения. Днес той абсолютно искрено смята, че ще прекара с вас дълъг и щастлив живот, а утре може също така сериозно да се увлече по някоя друга. И най-удивителното е, че изобщо не ви лъже, когато ви говори за своите дълбоки чувства – той действително е искрен. А за това, какво ще стане с неговите чувства утре или вдругиден, той най-вероятно и сам не се досеща.


Сините букети предпочитат мъжете, в подсъзнанието на които здраво се е загнездило неудовлетворението от настоящето. Нещо все не го устройва, нещо не е постигнал, а толкова му се иска, в нещо не се е реализирал. Такива мъже поставят пред себе си явно нереалистични цели, предварително знаейки, че ще последва разочарование. Може би това е техният начин да избягат от проблемите? Те мислят с категориите “Ако аз…”, “Ако не бях…, то всичко щеше да бъде иначе…” и т. н. По отношение на жените тези мъже разсъждават по същия начин. За тях любимата трябва да бъде недостижима и неразбираема. Само тогава тя е номер едно, а всичко останало е “сиво всекидневие”. Мъжете от този тип обичат също да поукрасяват своите постъпки. Това не е директна лъжа, но явното преувеличение съвсем не им е чуждо!

Букет в розови тонове избират романтичните натури, които са далече от прагматичното отношение и към живота, и към любовта. Те предпочитат по-меки жени, добри, доверчиви и сантиментални. Ако вие не сте такава, но сте получили розов букет, това е сигнал – той е “нарисувал” пред вас своя идеал по този необикновен начин. Явно търси нежна и чувствителна душа. Въобще мъжете от този тип са много доверчиви и изначално не виждат лошото у хората. Ако в отговор вие го дарите със също такива светли и доверчиви чувства, ще ви бъде трудно да намерите по-добър спътник в живота си. За любимата той ще преброди планини и винаги ще й вярва дори въпреки очевидното. Защото сам никога не би я измамил.
Още един нюанс. Букет в розова гама понякога избират мъжете, които в даден момент много се нуждаят от вашата поддръжка или страдат от неразбиране. Това е нещо като своеобразен “вик за помощ”, подсъзнателно оформен във вид на розов букет… Така че ако досега сте получавали от любимия цветя изключително в червена гама и изведнъж ви е бил поднесен розов букет, отнесете се към това с разбиране.

Жълти, слънчеви букети независимо от тяхната очевидна красота кой знае защо се осмеляват да подаряват малцина мъже. Може би заради съществуващото мнение, че това е цветът на изневярата и самотата. Това е абсолютно погрешно мнение. Няма нищо по-жизнеутвърждаващо и весело от жълтите цветя. Психолозите смятат, че за да подари на своята любима такъв букет, мъжът трябва да има голяма доза смелост и оригинално мислене. Той е от тези, които не признават обществените норми, ако те противоречат на неговите убеждения. В излишък притежава ценно качество като креативността, което е важно и в работата, и в любовта. Подарявайки подобен букет, той като че ли пита: “Готова ли си за силни усещания? Готова ли си да “прекрачиш границата на позволеното”?
А сега се отърсете от всичко прочетено и погледнете към подарените ви цветя просто като на нещо много красиво и избрано специално за вас. Все пак те са преди всичко точно това!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.