Успешни & Щастливи

Щастлива и успяла? Как?

Забелязала ли си, че през последните няколко години животът ти буквално тича по прашните градски улици?

Спира за миг, за да хване такси в късен час и после пак се забързва нанякъде. Ти си успяла, работеща жена. Но дали го осъзнаваш?

Щастлива ли си? Или просто уморена… Задавала ли си си въпроса защо има толкова много успели жени днес и защо голям процент от тях са нещастни и неудовлетворени?

Също като мен. И като теб. И как по дяволите да го промениш?!

Успешна, красива, но сама

Имаш страхотен офис. И подчинени, които прекарват часове в размисъл как да те накарат да се усмихнеш. И все пак нещо те притеснява. Какво? Че вечер се прибираш у дома и никой не те посреща на вратата. Че никой не те чака в петък пред офиса, за да вършите лудории през уикенда. Че нямаш дузина деца, които да ти пречат да гледаш съсредоточено любимия си сериал „Отчаяни съпруги“? Това не е проблем. Не е проблем и че си нямаш никого.

Проблемът се състои в това да откриеш причината затова. Защото ти всъщност си красива. И успяла. А мъжете умират за такива жени.

Първият въпрос, на който трябва да си отговориш, е искаш ли всъщност да се разделиш със самотата си или тя ти харесва?

Ако искаш да откриеш партньор, остави мъжете около теб да се докажат. НЕ бъди прекалено критична. НЕ се налагай на всяка цена. Личният ти живот не е твоя офис. Това е онова малко кътче от душевността ти, където трябва да цари хармония, разбиране, компромисност и желание за общуване.

Когато се съобразиш с това, ще видиш че Той е бил съвсем близо.

Ако обаче не искаш да се разделиш с приятната си самота, не я изтъквай като причина за неудовлетвореността си. Открий истинската. И щастието ще кацне и на твоето рамо. 

Успешна, омъжена и вечно на диета

Външният вид е важен. Никой не твърди обратното. Но с него е като с размерите – не е най-важното. Това, че имаш успешна кариера наистина е важно. Че си успяла да създадеш семейство, също е много важно. Знаеш го, но не ти е достатъчно, за да се усмихнеш сутрин в огледалото? А може би точно огледалото е проблемът. Не се харесваш. Малко си понапълняла и това те прави изключително нещастна? А не би трябвало.

Защото талията лесно може да бъде намалена с няколко сантиметра, но семейство и кариера не би могла да изградиш за месец или два. Последните две искат постоянна грижа и любов. Затова погледни се смело в огледалото и оцени кое не харесваш от твоето тяло.

След това задели от семейния бюджет сумата, необходима ти, за да се запишеш на акваспининг или йога. Можеш да спортуваш и у дома, пред телевизора. Всичко е въпрос на желание. И на усмивка.

С деца, мърморещ мъж и безработна

Преди година си родила второто си дете? Красиво момченце или момиченце. Но защо въпреки неговата усмивка си мрачна? Казваш, че не си искала тази бременност, че точно преди да видиш чертичките на теста, шефът ти е предложил повишение?

Предполагам, че не съжаляваш, че си дала живот на това малко, хубаво човече? И би било жалко, ако се чувстваш така. Детето не е виновно за твоите колебания и неувереност. То е един прекрасен дар, за който много жени мечтаят, а не могат да имат.

Трябва да се чувстваш благословена. И щастлива. Майчинството е урок и опит. Сега е моментът да помислиш за някаква допълнителна квалификация. Докато малкото човече спи, ти можеш да прочетеш нещо, да провериш пощата си на компютъра, да погледнеш в обявите за работа. И да кандидатстваш за дадена позиция.

Ако искаш работата, ще я получиш. Просто трябва да бъдеш уверена в себе си и в своите желания. А когато ти позвънят от мястото, където си кандидатствала, отвори гардероба, избери нещо свежо, подчертаващо цвета на очите и косата ти, сложи лек грим, секси аксесоар и – готово! Назначени сте. Сега можеш ли да се усмихнеш? И да почувстваш щастието?

Всъщност трябва всяка една от нас да разбере, че нейното щастие е в нейните собствени нежни, успели, женски ръце.

Градът може да бъде красив. Слънцето да ти бъде приятел. Колегите – истинско съкровище. Семейството – твоята радост. А ти – щастлива и успешна.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.