Ще започна пак с това – щастието е вътре във вас. В сърцето ви, в душата ви, в очите ви, в цялото ви „Аз”. То не не се придобива. Може да се научи, но е трудно, а и човек губи страшно много време в търсене на правилната пътечка.

Затова моят съвет е – родители, научете децата си да бъдат щастливи.

Аз срещнах своето щастие на 45. Тогава приключих 16-годишна връзка, от която се роди синът ми. Погледнах се и видях една красива, секси жена, която иска да живее и да бъде щастлива. И започнах отначало. Срещнах се с моето Аз на четири очи, попитах го какво иска, а после се гмурнах в живота. И не, не ви говоря за десетките срещи с необвързани, разведени и други мъже, нито за новия стил на обличане, за късите рокли, русите кичури в косата.

Говоря ви за блясъка в очите, който нито можех да скрия, нито бях канила да се появи. Но той се появи от само себе си в момента, в който аз прегърнах себе си и започнах да живея своя живот. Не живота на шефа ми, майка ми, на приятеля ми или на сина ми.  А моят собствен живот. Животът, който всеки един от нас заслужава.

А сега ще започнала от начало. От първите стъпки. За да стигна до щастливия финал. Ще ви споделя своето пътешествие към щастието. Не е нито трудно, нито кой знае специално. Но съм убедена, че всеки трябва да го извърви, за да може да посреща деня с усмивка, а вечер, когато заспива, сърцето му да е изпълнено с благодарност за всичко, което му се е случило.

От днес всеки ден ще споделям с вас по една стъпка от моя път към щастието. Не очаквам нищо. Но ще се радвам да споделите с мен своя опит, своите мисли, дори ако щете просто настроението, което изпитвате, когато четете…

Усмихнат октомври!