Новини

Тантра за начинаещи

Тези редове не са посветени на чувствата, а на чисто техническата страна на нещата. Тук сърцето надделява над разума, а емоциите над правилата. Няма да ви учим на прословутите отработени движения, а ще ви разкажем за красивия начин на изразяване на най-прекрасните чувства. Това е тантрическият масаж. Задръжте дъх и ето че започваме!

Масажът в съвременната тантра съществува същевременно като част от красивата любовна игра и като път към духовното и телесно процъфтяване. Този масаж се провежда при пълна хармония и разбирателство между партньорите, защото никакво майсторство не е в състояние да изпъкне, ако липсва взаимното доверие.

Давайте, за да получавате
Несъмнено, правилното изпълнение на подобен масаж носи не само здраве, но и огромно удоволствие. Ала помнете основното учение на Тантра – само като давате, ще получите. За това се учете да обичате не само да приемате, но и се научете да изпитвате наслада, когато правите нещо приятно за любимия човек. Само това е пътят за достигането на същата хармония, в която да се потопите изцяло и да усетите всички наслади на тантрическия масаж. Помнете: никакви правила, известни ви от други масажи, не действат тук!
Бъдете част от едно цяло

Отвъд всички разнообразни методики, описани в литературата и познавателните книги, не съществуват никакви рамки за вашите действия. Основна е не техниката, а чувствеността. Вие пристъпвате в ролята на половинката на едно цяло, в която сте способни да фантазирате по начина, по който ви подсказва сърцето ви. Разрешено ви е да се докосвате до всички части на тялото, включително стъпалата, ушните раковини и китките на ръцете.
Погрижете се за уюта около вас
За да навлезете в същината на Тантра масажа, първо на първо си създайте хармонична обстановка наоколо. Опитайте се да предвидите и вземете под внимание всичко. Колкото по-добре се погрижите за всички тънкости и нюанси, толкова по-прекрасен ще е резултатът. Помещението, в което имате намерение да проведете сеанса, трябва да носи топлина, каквато цари и във вашето сърце. Пуснете щорите на прозорците, плътно затворете вратата, така че нищо да не ви отвлича. Постарайте се да създадете уют, покой и тишина и да се разтворите в тях.
Забравете за света навън
Нищо не бива да ви пречи. Изключете телефона, звъцета и мобилния апарат и всичко друго, което би могло да предизвика неочакван шум. Отървете се за известно време от външния свят и се опитайте да се изключите от заобикалящия ви живот. Светът, създаден със собствените ви ръце, ще бъде само за вас двама ви. Използвайте само топли цветове за декорация. Стаята трябва да излъчва уют. Не забравяйте за благовонията и масажните ароматни масла. Подберете тиха инструментална музика за релакс. Но само за фон. Не я пускайте прекалено силно, за да не ви отвлича, но не и съвсем тихо, за да усещате ритъма й.
Обменете енергия с любимия
Тантрата утвърждава, че когато влюбените се намират в плътна прегръдка, протича взаимообмяна на тънки видове енергия. А любовната игра е идеалното състояние, което стимулира циркулацията на енергия. Творейки любов, бъдете възприемчиви и ще успеете да усетите как енергийните ручеи протичат по гърба, през ръцете и краката. Можете да засилите преживяването, като си представите, че връхчетата на пръстите ви излъчват лъчи синя светлина.
Самият масаж се базира на взаимодействието на два типа енергия: мъжка и женска. Обменът им протича на по-тънко ниво, като сваля напрежението и негативните влияния.
Тялото ви е ерогенна зона
Като прибягвате до този тип масаж, ще откриете, че цялото ви тяло представлява ерогенна зона. Тантрическият масаж е каскада от нови усещания. Вашите мускули действително се отпускат, но чувствата ви се изострят до краен предел. Като ви кара да забравите за треговите и проблемите на обкръжаващия свят, тантрическият масаж ще ви изпълни с енергия за спокоен отдих. Чувствените движения, без да прибързвате, само от време на време стават бързи и дразнещи, което превръща масажа в чувствена наслада за двама ви.

Запомнете основните правила на тантрическия масаж

1.    Никакъв шум не бива да възниква и да ви смущава по време на масажа, иначе ще развалите всичко. Създайте пълна тишина и хармония, само в тях ще успеете да проведете пълноценен масаж.
2.    Вие и вашият партньор не бива да носите никакви дрехи. За да не измръзнете, се постарайте предварително да затоплите помещението. Ако все пак сте зиморничав тип, обвивайте с мека тъкан тези участъци от тялото, които са били подложени на масаж.
3.    Не е редно нито вие, нито вашият любим да изпитвате какъвто и да било дискомфорт, в противен случай масажът няма да донесе желаното удоволствие. Ако усещате, че даването/получаването за вас не представлява радост, задължително споделете това с човека до себе си и прекратете масажа. Опитайте отново тогава, когато сте готови за това. Нито едно действие не трябва да се извършва въпреки волята ви.
4.    Не разговаряйте по време на масажа. Разбирането помежду ви трябва да е на ниво чувства и никакви разговори не е редно да ги възпрепястват. Всяка изказана на глас дума може да наруши онова великолепно състояние, в което ще се намирате, за това помнете: мълчанието е злато.
5.    Следете реакциите на партньора си, улавяйте всяко негово движение и помръдване. Ако забележите, че не изпитва очакваната наслада и нещо му причинява дискомфорт, плавно преминете към други докосвания и други части от тялото му. Имайте предвид, че всички ваши движения трябва да са неотлъчни от тялото на масажирания. Прокарвайте ръце нагоре и надолу, наляво и надясно, без да ги отделяте от кожата.
6.    Използвайте само натурални есенциални масла. Разбира се, не в концентриран вид. Ще ви е необходима основа, към която да добавите няколко капки ароматно масло. Сега смело пристъпете към масажа!
7.    Започвайте масажа от гърба, преминете към краката, ръцете, гърдите и лицето. Ръцете на партньора са изпънати покрай тялото, което е разположено по средата на леглото. Вие се намирате над главата му. А ръцете ви пропълзяват отгоре надолу.
8.    Не палете светлина, докато масажът не приключи, а по време на ритуала използвайте свещи, като ги разположите на голямо разстояние една от друга и от самото място, където се провежда масажа – нека леки бликове напомнят за светлината вблизост. Ако партньорът ви се притеснява да остане неглиже, изключете свещите напълно от репертоара. След няколко минути очите щи свикнат с тъмнината и вие дори няма да усетите отсъствието на светлина.
9.    Обичайте и бъдете обичана! Чувствайте любовта, усещайте притегателните сили на другия, потопете се в пълната хармония и сливане с половинката ви.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.