От света на киното и литературата

Всички онези неща, които не сме си казали

Това е заглавието на новия роман на писател № 1 във Франция Марк Леви, който излиза у нас благодарение на ИК „Унискорп“. 
Джулия е млада, красива, преуспяла в професията си на дизайнер аниматор, има също така преуспял годеник и приятел, който я разбира и подкрепя. Живее в космополитния Ню Йорк. Има и баща бизнесмен, вечно зает, с когото от години не общуват; само понякога чрез личния му секретар научава по нещичко: обикновено, че татенцето няма да удържи на поредното си обещание. На Джулия й предстои един от най-важните дни в живота – да се омъжи. Като сватбен подарък очаква присъствието на баща си. Поне сега да дойде – надява се тя, но личният му секретар се обажда, че пак ще отсъства. Причината е напълно основателна – мъртъв е. Дъщерята вижда в това последното намигване на родителя си, успял за сетен път да преобърне живота й. Така вместо сватба се налага да направи погребение. След погребението бащата предоставя още една изненада: последна възможност да си кажат всички онези неща, които не са си казали…
Чудесата са част от живота, стига да имаме сетива да ги видим. Марк Леви ни въвлича в една романтична и фантастична вселена, в приключение, пълно с напрежение, нежност и хумор, за да ни върне към сърцевината на връзката между баща и дъщеря и разказва историята на първата любов – тази, която никога не умира. …би ми се искало да бъда твой приятел, твой съучастник, твой довереник, но бях само твой баща и такъв ще си остана завинаги. Романът кара читателите да се замислят как сами биха постъпили, ако им се предостави възможността, след като загубят някой близък, да си кажат с него всички онези неща, които не са си казали. Така книгата те заставя да оцениш това, което преди не си ценял, и го прави съвсем естествено, ненатрапчиво, докато четеш за мислите и преживяванията на Джулия. Марк Леви за сетен път доказва, че е майстор на бестселъри. В неговия роман откриваме всичко необходимо за един литературен бестселър: чете се леко, интригата завладява читателя и не му позволява да остави книгата, емоциите и мислите го превземат, фантастичните елементи допълнително интригуват, а наличието на житейска мъдрост допълва общата картина.
Изключително трогателна книга, която превръща изгубеното в намерено щастие. От автор, който за поредна 11-а година е най-продаваният фрески писател – с 1 643 000 екземпляра през 2010 г.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.