От света на киното и литературата

Всички онези неща, които не сме си казали

Това е заглавието на новия роман на писател № 1 във Франция Марк Леви, който излиза у нас благодарение на ИК „Унискорп“. 
Джулия е млада, красива, преуспяла в професията си на дизайнер аниматор, има също така преуспял годеник и приятел, който я разбира и подкрепя. Живее в космополитния Ню Йорк. Има и баща бизнесмен, вечно зает, с когото от години не общуват; само понякога чрез личния му секретар научава по нещичко: обикновено, че татенцето няма да удържи на поредното си обещание. На Джулия й предстои един от най-важните дни в живота – да се омъжи. Като сватбен подарък очаква присъствието на баща си. Поне сега да дойде – надява се тя, но личният му секретар се обажда, че пак ще отсъства. Причината е напълно основателна – мъртъв е. Дъщерята вижда в това последното намигване на родителя си, успял за сетен път да преобърне живота й. Така вместо сватба се налага да направи погребение. След погребението бащата предоставя още една изненада: последна възможност да си кажат всички онези неща, които не са си казали…
Чудесата са част от живота, стига да имаме сетива да ги видим. Марк Леви ни въвлича в една романтична и фантастична вселена, в приключение, пълно с напрежение, нежност и хумор, за да ни върне към сърцевината на връзката между баща и дъщеря и разказва историята на първата любов – тази, която никога не умира. …би ми се искало да бъда твой приятел, твой съучастник, твой довереник, но бях само твой баща и такъв ще си остана завинаги. Романът кара читателите да се замислят как сами биха постъпили, ако им се предостави възможността, след като загубят някой близък, да си кажат с него всички онези неща, които не са си казали. Така книгата те заставя да оцениш това, което преди не си ценял, и го прави съвсем естествено, ненатрапчиво, докато четеш за мислите и преживяванията на Джулия. Марк Леви за сетен път доказва, че е майстор на бестселъри. В неговия роман откриваме всичко необходимо за един литературен бестселър: чете се леко, интригата завладява читателя и не му позволява да остави книгата, емоциите и мислите го превземат, фантастичните елементи допълнително интригуват, а наличието на житейска мъдрост допълва общата картина.
Изключително трогателна книга, която превръща изгубеното в намерено щастие. От автор, който за поредна 11-а година е най-продаваният фрески писател – с 1 643 000 екземпляра през 2010 г.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.