Новини

Добър хранителен режим и романтиката връщат желанието в леглото

Почти 52 % от мъжете в света на възраст 40-70 години съобщават за някакъв вид еректилна дисфункция, като заболеваемостта постоянно се увеличава. Причините за това могат да бъдат различни – заболяване, нездравословен начин на живот, употреба на някои лекарствени средства или просто стрес.
У нас честотата на еректилна дисфункция за съжаление също е много висока: 18% (30-34 години), 14% (35-39 години), 10% (40-45 години), 20% (46-49 години), 27% (50-54 години). Проучванията показват, че голяма част от мъжете с еректилна дисфункция изпитват притеснение и неудобство да говорят за проблема, дори пред медицински специалисти, каза доц. д-р Румен Бостанджиев. В България проблемите с ерекцията все още са тема табу, докато в развитите държави проблемите в сексуалният живот на двойката, се обсъждат все по-свободно, както и възможните начини за справяне с тях. Едва 10% от мъжете с еректилни проблеми търсят помощ, останалите 90% остават недиагностицирани. При много двойки неуспехите на мъжката половинка водят до драстично влошаване на качеството на живот, проблеми в отношенията между мъжа и жената, което от своя страна води до създаване на несигурност и ниско самочувствие у мъжа, поради страх от провал на поредния опит.
„Само 1/3 от мъжете с еректилна дисфункция са се обърнали за помощ към медицински специалист. Причините за това на първо място е клеймото, което обществото налага над еректилната дисфункция, притеснения и предрасъдъци. Тези фактори поставиха акцента върху създаването на нов вид продукт в тази област, който да разсее клишетата“, казва д-р Дейвид Едуардс, президент на Британската асоциация по сексуална медицина.
Д-р Едуардс допълни, че в много от случаите хората се прибират вечер уморени, пият алкохол, след това вечерят обилно, а накрая се чудят защо не им се прави секс. „Трябва да се прави като французите – те се срещат, пийват чаша вино или шампанско, след това правят секс, а накрая идва ред на вечерята!“
От „Байер България“ пък представиха нова посока в лечението на проблемите с ерекцията. От началото на месец юни тази година на българския пазар има нова, бързо разтворима таблетка с ментов вкус и тънка, луксозна опаковка, която дава възможност на мъжа да се чувства пълноценен, без да изпитва притеснение. ODT (orodispersible tablet) осигурява отличните резултати на добре познатото оранжево хапче, но съчетани със стил, удобство и дискретност. В наши дни лечението на еректилната дисфункция вече е изключително лесно – инхибиторите на фосфодиестераза 5 предлагат лечение в една таблетка дневно.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.