Лайфстайл

5 грешки, които не трябва да допускаш, когато общуваш с Него

Никога не забравяй, че той не е твоята приятелка или колежка. Той е мъж – т.е. приема нещата от живота по малко по-различен начин. Затова, когато ти предстои да обсъдиш нещо с любимия, не допускай следващите 5 грешки.

Мисли на ум
Ако на мъжа му предстои да свърши пет-шест неща през деня, той ще ти каже за това така: „Трябва да свърша нещо, ще се видим по-късно“. Жената обаче обича да обяснява подробно всичко, с които се занимава. Мисли на глас – трябва да направя, после – онова, ама ако нещо не се получи, ще мина през еди кой си магазин… Истинска досада! Така мисли Адам. Търсенето на решение за ежедневните ти проблеми и задължения дразни мъжа до теб, защото приказките ти му звучат като безкрайно ломотене, което трябва да пропусне покрай ушите си или дори по-лошо – да ти помогне с намирането на решение. И ако ти наричаш това споделяне, той го нарича досаждане. Не го забравяй и не прекалявай с толерантното му мълчание.
Не говори за няколко неща едновременно
Способността на жените да говорят за няколко неща едновременно е всепризнат факт. Но също така отдавна е известна и способността на мъжете да следят само една тема и време, за да исмислят информацията. И ако ти можеш да започнеш разговора с една тема, по средата да минеш към друга и след това без предупреждение да се върнеш на първата, споменавайки нещо трето „по пътя“, той чува само първата и след това губи нишката. Ако искаш да постигнеш нещо с разговора, не прескачай от тема на тема, говори само по една, най-важната за теб в момента. След това можеш да подхванеш нова, но първо изчакай да мине времето за асимилация на новопостъпилата информация.
Не го прекъсвай
За силния пол прекъсването по време на разговор е сигнал за агресивност и конкуренция. За дамите това е нормален начин на общуване и сигнал, че събеседникът е интересен. Все пак, когато говориш с мъж, не го прекъсвай на всяка сричка. Ще го приеме като грубо вмешателство и неуважение. Той трябва да довърши своята фраза, защото това означава, че ще предложи решение на зададения от теб въпрос или тема. Пожали го! Той може или да говори, или да слуша – но никога и двете едновременно. Затова му дай възможност да каже това, което иска да сподели с теб. Така той ще уважава теб и твоето мнение много повече.
Не използвай намеци
Ние, дамите, обичаме да не доизказваме всичко, което си мислим, но лекичко да го загатваме. С онази палава, многозначителна усмивка. Мъжете обаче търсят повече логика и конкретност. Не задавай въпроси с „можеш ли…“, защото за него логичният отговор е „да“. Но това „не“ не е свързано с конкретно искане, а по-скоро е като доказателство, че той все пак е мъж и трябва да „може“ повечето неща, за които го питаш. Задай въпроса си директно. „Ще ми позвъниш ли довечера?“. По-добре да чуеш отговор „не“, ако той е възпрепятстван или има други планове, отколкото едно несигурно „да“ да те върже у дома – нещастна и неудовлетворена.
Мълчанието не е разрешение
Жените използват думите, за да покажат привързаност и да се насладят на света около тях. Мъжете не обичат много да говорят – особено за чувствата си. И затова са много шокирани, когато им кажеш: „Няма да ти говоря“. Разговарянето не е нито награда, нито начин да накажеш човека до теб. Думите служат, за да общуваме и да се разбираме, нали? По-добре сподели това, което те вълнува, вместо да се цупиш или пък да го заплашиш с мълчание и още на втората минута да го залееш с нов поток от недоволство.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.