Лайфстайл

5 грешки, които не трябва да допускаш, когато общуваш с Него

Никога не забравяй, че той не е твоята приятелка или колежка. Той е мъж – т.е. приема нещата от живота по малко по-различен начин. Затова, когато ти предстои да обсъдиш нещо с любимия, не допускай следващите 5 грешки.

Мисли на ум
Ако на мъжа му предстои да свърши пет-шест неща през деня, той ще ти каже за това така: „Трябва да свърша нещо, ще се видим по-късно“. Жената обаче обича да обяснява подробно всичко, с които се занимава. Мисли на глас – трябва да направя, после – онова, ама ако нещо не се получи, ще мина през еди кой си магазин… Истинска досада! Така мисли Адам. Търсенето на решение за ежедневните ти проблеми и задължения дразни мъжа до теб, защото приказките ти му звучат като безкрайно ломотене, което трябва да пропусне покрай ушите си или дори по-лошо – да ти помогне с намирането на решение. И ако ти наричаш това споделяне, той го нарича досаждане. Не го забравяй и не прекалявай с толерантното му мълчание.
Не говори за няколко неща едновременно
Способността на жените да говорят за няколко неща едновременно е всепризнат факт. Но също така отдавна е известна и способността на мъжете да следят само една тема и време, за да исмислят информацията. И ако ти можеш да започнеш разговора с една тема, по средата да минеш към друга и след това без предупреждение да се върнеш на първата, споменавайки нещо трето „по пътя“, той чува само първата и след това губи нишката. Ако искаш да постигнеш нещо с разговора, не прескачай от тема на тема, говори само по една, най-важната за теб в момента. След това можеш да подхванеш нова, но първо изчакай да мине времето за асимилация на новопостъпилата информация.
Не го прекъсвай
За силния пол прекъсването по време на разговор е сигнал за агресивност и конкуренция. За дамите това е нормален начин на общуване и сигнал, че събеседникът е интересен. Все пак, когато говориш с мъж, не го прекъсвай на всяка сричка. Ще го приеме като грубо вмешателство и неуважение. Той трябва да довърши своята фраза, защото това означава, че ще предложи решение на зададения от теб въпрос или тема. Пожали го! Той може или да говори, или да слуша – но никога и двете едновременно. Затова му дай възможност да каже това, което иска да сподели с теб. Така той ще уважава теб и твоето мнение много повече.
Не използвай намеци
Ние, дамите, обичаме да не доизказваме всичко, което си мислим, но лекичко да го загатваме. С онази палава, многозначителна усмивка. Мъжете обаче търсят повече логика и конкретност. Не задавай въпроси с „можеш ли…“, защото за него логичният отговор е „да“. Но това „не“ не е свързано с конкретно искане, а по-скоро е като доказателство, че той все пак е мъж и трябва да „може“ повечето неща, за които го питаш. Задай въпроса си директно. „Ще ми позвъниш ли довечера?“. По-добре да чуеш отговор „не“, ако той е възпрепятстван или има други планове, отколкото едно несигурно „да“ да те върже у дома – нещастна и неудовлетворена.
Мълчанието не е разрешение
Жените използват думите, за да покажат привързаност и да се насладят на света около тях. Мъжете не обичат много да говорят – особено за чувствата си. И затова са много шокирани, когато им кажеш: „Няма да ти говоря“. Разговарянето не е нито награда, нито начин да накажеш човека до теб. Думите служат, за да общуваме и да се разбираме, нали? По-добре сподели това, което те вълнува, вместо да се цупиш или пък да го заплашиш с мълчание и още на втората минута да го залееш с нов поток от недоволство.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.