Новини

5 стъпки за успешен летен флирт

Подходът, привличането и съблазняването могат и да не се дължат на природен талант, но са умения, които всяка жена трябва да развие.

Всички флиртуваме и то непрекъснато, а усъвършенстването в омайването на околните ни прави по-решителни, атрактивни и позитивно различни в чуждите очи.

Подбирайте правилно!

Един от големите митове за флирта е, че трябва да играем ролята на недостъпни, за да получим това, което искаме. Идеята е, че колкото по-недостъпни изглеждаме, толкова по-интересни ставаме… Проучвания обаче доказват точно обратното. По време на опитите мъж поканил 5 жени на среща. Тези, които при разговора приели всичко с усмивка, били оценени много по-високо от другите, решили да се правят на труднодостъпни. Най-положителни резултати обаче получили дамите, които отговарили с лекота на въпросите на мъжа от изследването, но се държали доста по-дистанцирано със странични хора.

И така – оказва се, че първата тайна за успешен флирт е да бъдем по-селективни, защото колкото повече опции си оставяме, толкова по-малко атрактивни изглеждаме отстрани. Това се дължи на факта, че така не караме никой да се почувства по-специален и това отблъсква моментално. Опитайте се да не бъдете лесно достъпна за всички и обърнете необходимото внимание на един-двама…

Оставете ясно съобщение!

В повечето култури жените общуват много по-изкусно от мъжете. 57% от англичанките твърдят, че могат да усетят, когато някой флиртува с тях, и само 35% от англичаните забелязват подобно нещо. Знаците са ясни – контактът с очите, топлата усмивка, приятелското поведение. А и те са доста по-успешни от тоновете грим и обемът в косите. Установено е, че повечето мъже харесват на пръв поглед жените, които ще са по-благосклонни да си поговорят с тях. Страхът от отблъскване е най-голямата причина, която би възпряла един мъж да пофлиртува.

Разкривайте се по малко…

„Фокусирането върху това какво ще каже човека срещу вас е ключът към успешния флирт.“ В известен смисъл има логика в това твърдение. Наред с всичко останало, чувството, че сме център на вниманието е прекрасно. Концентрирането единствено и само върху другия със сигурност ще го поласкае, но там някъде се крие и риск да си помисли, че се смятате за прекалено безинтересна, за да говорите за себе си.

Важно е да намерите баланса между задаването на въпроси и разкриването на някаква информация за вас самите. В проучването си, американските психолози Нанси Колинс и Лин Карол Милър откриват, че всички искаме да надникнем в живота на другите, но харесваме хора, които ни предразполагат да се разкрием пред тях. Споделянето на истории би могло да разпали искрата между двама души много повече от импровизирания разпит с цел опознаване.

Създайте приятна атмосфера!

„Споделяйте неща за живота си – особено, ако са необичайни и забавни истории, защото това помага да се почувствате по-близки с другите“ – съветва Севън Суфи, автор на книгата „Повече от мъже и грим“. Ангажирайте вашия обект с някоя приятна история или поговорете малко за това какво ви се случва в момента. Ако сте на парти, попитайте за мнението му за храната или музиката, а в края на вечерта можете да зададете и въпроса какво най-много му е харесало от изминалите часове на срещата. Обменянето на информация е полезно, защото така ще разберете дали имате общи интереси и виждания за нещата. И ако разговорът за момента не е кой знае колко впечатляващ – просто се забавлявайте. Танците или споделянето на приятен коктейл са едни от сигурните начини за успешен флирт.

Не се страхувайте да се шегувате!

Шегите крият своите рискове, но имат потенциала да разпалят искрата. Доказано е, че мъже, които се шегуват, често влагат сексуален подтекст в закачките. Желанието им се свежда не само до това да ни разсмеят и да се покажат като големите шегаджии, но и станат по-интимни, по-близки с дамата. Затова трябва да им покажете, че ви допада чувството им за хумор и да интерпретирате правилно скритото им послание, а то в повечето случаи е сексуално…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.