Успешни & Щастливи

10 навика на щастливата жена

Щастливата жена не прави нищо, което не й харесва. Тя използва своето време и ресурс за важни и полезни за нея неща. Тя знае, че личното й щастие не зависи от никой друг, освен от нея самата.

Според психолозите човек сам генерира своето щастие. И колко сте щастливи зависи само от вас. Щастливата жена обича себе си, грижи се за себе си, изпълва дните и сърцето си с емоции, впечатления и нови знания.

Успешната и щастлива жена не обръща внимание на чуждите забележки и кофти изказвания, защото знае, че те са в резултат на комплекси и страх.

Избягва отношенията с неприятните хора

Щастливата жена се обгражда само с положително настроени и приятни хора. А тези, които внасят негатив в битието й, тя ги отхвърля. Съгласете се, че в живота на всеки от нас има достатъчно проблеми, за да се вслушва в жалбите и негативите и на околните.

Не се опитва да контролира всичко

Щастливата жена разбира, че няма смисъл да контролира всичко. Просто няма смисъл. Светът не е идеален и винаги можем да кривнем от начертания сценарий. Светът няма да рухне, всичко ще си върви, а вие ще сте много по-доволни. Постоянният контрол държи човека в постоянен стрес. А за какво щастие можем да говорим тогава?

Не се страхува да рискува

Щастливата жена не се страхува да рискува и да носи отговорност. Тя разбира, че ако не прави нищо, може да пропусне живота. Разбира се, понякога нещата могат да не се получат идеални, има грешки, но който не рискува, няма и да успее, нали? А опитът, дори негативният, ни помага бързо да се справим с грешките и да продължим напред с нови сили.

Моли за помощ

Щастливата жена не крещи на всеки ъгъл, че е независима и не доказва на света, че може да се справи с всичко сама. Тя не се притеснява да поиска помощ, да покаже, че е слаба, да покаже, че не знае нещо… Тя умее да приема помощта и с удоволствие помага на другите.

Вижда хубавите неща в живота

Щастието на жената, която наричаме щастлива, не се променя от външните условия. Защото тя успява да открива позитивните неща във всяка ситуация. Малките неприятности не правят ежедневието й тъмно, те просто помагат на Вселената да открие правилната енергия и послание. Щастливите жени често казват „благодаря“ за това, което имат.

Живеe в настоящето

Щастливата и доволна от себе си жена живее тук и сега. Тя не храни илюзии за бъдещето.

Животът е един и ние трябва всеки ден да го живеем достойно. Всеки ден си задавайте въпроса „Какво ме прави щастлива днес?“ Няма нужда отговорът да е нещо глобално. Това може да е среща с приятелка, чаша кафе, или нова рокля.

Не се бои от самотата

Щастливата жена никога няма да търпи до себе си мъж, когото не обича. За да не бъде сама… Тя не се терзае, а изпълва емоционалната празнина със самоусъвършенстване. Часаве в залата, курс по фотография, курс за готвене… И съвсем скоро на небосклона ще се появи той – мъжът, който ще я парви щdстлива.

Наслаждава се на живота

Щастливата жена обича себе си и умее да се наслаждава на живота. Тя не отлага отпуската, намира време за любимия си сериал, за любима книга, за среща с приятели.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.