Щастливи заедно

8 правила за щастлив живот с партньора

Отношенията ви търпят развитие, но независимо от сценария винаги стигате до скандал и раздяла? Това означава, че повтаряте едни и същи грешки, казват психолозите. И съветват…

Не се фокусирайте върху негативите
Мъжът до вас прави куп готини неща – подарява ви цветя, води ви на комедийни филми, изслушва тирадите ви всяка вечер, не се оплаква, когато загубите единия чорап в пералнята. Тогава защо винаги се вторачвате в нещата, които не ви харесват в него? Оценете положителните му качества поне веднъж и ще видите, че всичко ще се промени.

Не губете себе си
Не забравяйте винаги да откривате нещо ново за себе си и за партньора. Само така ще избегнете неминуемото захлаждане в отношенията и ще успеете да поддържате интереса жив. Забравете за домашното кино и пицата в скута, излезте навън. Спортувайте, четете, говорете…

Не се стеснявайте да говорите за секс
Няма как в леглото всичко да е тип-топ, ако не говорите за това, нали? Колкото по-рано проведете един-два откровени разговора, толкова по-бързо нещата ще станат прекрасни. Интимните ви отношения ще претърпят развитие, при това такова, каквото вие искате и ви харесва.

Започнете да инвестирате в себе си
Идете на изложба, прочетете книга, запишете се на урок по фехтовка или готварство – намерете си хоби, което ви харесва и забавлява. В момента, в който мислите ви не са посветени само на него, той ще започне да се отнася с вас много по-внимателно. И не забравяйте правилото – ако сте интересни на себе си, ще бъдете интересни и за околните, включително партньора ви.

Започнете да се интересувате от неговото хоби
Не всеки е готов да слуша с часове разказ за разположението на играчите на терена, но поне можете да научите кой е любимият му отбор и кои са играчите в него. Може да ив хареса! А ако успеете да изгледате заедно е един мач, със сигурност ще се издигнете в очите му.

Не изпреварвайте събитията
Научете се да живеете сега и тук. Наслаждавайте се на удоволствието, което ви носят отношенията ви днес. Не правете бизнес-план за следващата петилетка, може въобще да не сте заедно… Позволете на него да реши колко иска да бъде с вас.

Не се страхувайте от промените
Ако си мислите, че след пет години партньорът ви ще бъде същия човек, в който сте се влюбили, трябва да ви разочароваме. С времето хората се променят. Въпросът е доколко сте готови да приемете трансформациите на човека до вас и вашите собствени.

Не намесвайте други хора в отношенията си
Родители, близки, приятели, фризьора ви – те не са хората, с които трябва да споделяте подробности от личния си живот. Вие сте единственият човек, който може и трябва да взема решенията, свързани с партньора ви. Само вие знаете какво се случва зад вратата на дома и под чаршафите, нали? Ако имате конфликт, решете го заедно, не търсете арбитри.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.