Психолог под възглавката,Щастливи заедно

8 правила за щастлив живот с партньора

Отношенията ви търпят развитие, но независимо от сценария винаги стигате до скандал и раздяла? Това означава, че повтаряте едни и същи грешки, казват психолозите. И съветват…

Не се фокусирайте върху негативите
Мъжът до вас прави куп готини неща – подарява ви цветя, води ви на комедийни филми, изслушва тирадите ви всяка вечер, не се оплаква, когато загубите единия чорап в пералнята. Тогава защо винаги се вторачвате в нещата, които не ви харесват в него? Оценете положителните му качества поне веднъж и ще видите, че всичко ще се промени.

Не губете себе си
Не забравяйте винаги да откривате нещо ново за себе си и за партньора. Само така ще избегнете неминуемото захлаждане в отношенията и ще успеете да поддържате интереса жив. Забравете за домашното кино и пицата в скута, излезте навън. Спортувайте, четете, говорете…

Не се стеснявайте да говорите за секс
Няма как в леглото всичко да е тип-топ, ако не говорите за това, нали? Колкото по-рано проведете един-два откровени разговора, толкова по-бързо нещата ще станат прекрасни. Интимните ви отношения ще претърпят развитие, при това такова, каквото вие искате и ви харесва.

Започнете да инвестирате в себе си
Идете на изложба, прочетете книга, запишете се на урок по фехтовка или готварство – намерете си хоби, което ви харесва и забавлява. В момента, в който мислите ви не са посветени само на него, той ще започне да се отнася с вас много по-внимателно. И не забравяйте правилото – ако сте интересни на себе си, ще бъдете интересни и за околните, включително партньора ви.

Започнете да се интересувате от неговото хоби
Не всеки е готов да слуша с часове разказ за разположението на играчите на терена, но поне можете да научите кой е любимият му отбор и кои са играчите в него. Може да ив хареса! А ако успеете да изгледате заедно е един мач, със сигурност ще се издигнете в очите му.

Не изпреварвайте събитията
Научете се да живеете сега и тук. Наслаждавайте се на удоволствието, което ви носят отношенията ви днес. Не правете бизнес-план за следващата петилетка, може въобще да не сте заедно… Позволете на него да реши колко иска да бъде с вас.

Не се страхувайте от промените
Ако си мислите, че след пет години партньорът ви ще бъде същия човек, в който сте се влюбили, трябва да ви разочароваме. С времето хората се променят. Въпросът е доколко сте готови да приемете трансформациите на човека до вас и вашите собствени.

Не намесвайте други хора в отношенията си
Родители, близки, приятели, фризьора ви – те не са хората, с които трябва да споделяте подробности от личния си живот. Вие сте единственият човек, който може и трябва да взема решенията, свързани с партньора ви. Само вие знаете какво се случва зад вратата на дома и под чаршафите, нали? Ако имате конфликт, решете го заедно, не търсете арбитри.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.