Заповед 1: Избягвайте да общувате с мъже, които влияят деструктивно на психиката ви – донжуани, сексуални „потребители”, емоционално студени и психически неуравновесени.
Заповед 2: Никога не превръщайте определен мъж в свой кумир. Мъжът си е просто мъж, вашият интимен партньор, а не център на вселената. Той ви е необходим, за да превърнете живота в празник. Основното му предназначение е да ви направи щастливи. Ако се чувствате нещастни с един мъж, напуснете го без грам съжаление.
Заповед 3: Не зацикляйте на мъжете или на конкретен мъж. И по-често си повтаряйте, че светът не свършва с него. Не се чувствайте зависими от желанията и настроенията му. Живейте собствения си живот, следвайте желанията и интересите си. И ги споделяйте с него. Принципът на разумния егоизъм е най-добрият начин да поставите мъжа на мястото му и да го накарате да се съобразява с желанията ви.
Заповед 4: Не се отнасяйте към него, себе си и отношенията ви прекалено сериозно. Хуморът ще ви помогне да решите много от междуличностните си проблеми. Няма да ви навреди, ако понякога погледнете през неговите очи.
Заповед 5: Изучавайте хората, анализирайте отношенията си с тях, взаимоотношенията в другите двойки, съставете си собствена представа за това, което искате да откриете и да виждате в своя житейски партньор. След това сравнете тази представа с човека, който е до вас. Ако разликите са прекалено големи, замислете се дали не е време за промяна. Ако сте сами, не страдайте, любовта е някъде зад ъгъла. Животът е най-невероятният и добър сценарист и със сигурност може да ви изненада.
Заповед 6: Опознавайте себе си, задавайте си въпроси, опитвайте се да откривате талантите и способностите си и да ги реализирате. Непрекъснато се усъвършенствайте, учете се на нещо ново.
Заповед 7: Откажете се от стереотипите. Променете живота си. Бъдете открити, активни. Носите огромен заряд от вътрешна сила. Използвайте го.