Успешни & Щастливи

Ето от кои мъже трябва да стоите далеч. Или любовта, без която… можем!

Любовта е тиха пеперуда, която каца във съня… Уви, наяве нещата невинаги са “тихи”. Често любовта се превръща в ужасно бреме, от което се чудим как да се отървем… От какво, или по-точно от кого?!

Досадникът и неговата обсебваща любов

Той е от “тихите”, но изискванията му скоро се превръщат в досадна и унищожителна “китайска капка”. Непрекъснато ви се обяснява в любов по един задължаващ начин – как никога не е обичал така друга жена…

Отначало сте поласкана, но постепенно започва да ви писва, защото се чувствате обсебена и манипулирана. Дразните се, че май става на неговото въпреки волята ви. Той предпочита да сте сами, а не с приятели, интригантства по отношение на познатите ви и все по-нахално налага мнението си в компания, като нарочно се превръща във ваш говорител.

Често ви поставя в неловко положение, като предрешава предложения, отправени лично към вас. Ревността му, макар и замаскирана, нерядко е инфантилна. Звъни в работата и в дома ви, като измисля някакви игрички, с които да оправдава досадното си поведение. Хуморът му е пресилен, а отделно от това той задължително го преекспонира със собственото си разбиране за веселост. Мисли си, че това е забавно за околните, но всъщност все повече ви дразни. Какъв е съветът ни? Отстоявайте себе си, преди да е станало късно!


Типът “манекен” и неговото псевдосамочувствие

Обикновено той изглежда много добре. Полага много усилия за поддържане на външния си вид и вие сте поласкана от завистливите погледи на приятелките си. Тържествувате в компания, където набезите срещу него са безброй, но всички знаят, че това е вашето гадже. Нещата вкъщи обаче са далеч по-различни. Тук красавецът не е нащрек да се хареса и се превръща в ленив терорист.

С маниера на глезлив котарак той е винаги уморен, натъжен, ядосан или отегчен “от нещо”. Ранимата му “душевност” ви кара да се чувствате като слугиня или в по-добрия случай – гувернантка на “принца”. А той умее да възнаграждава усилията ви с… думи. Поднася комплиментите си по онзи кокетен начин, по който във филмите героите гледат някак премрежено…

Трудно ви е да се лишите от усещането, че това прави живота ви някак си по-красив. Като на кино. Ако съумеете да преодолеете съмнителния чар на този  мъж, непременно ще осъзнаете, че в неговия живот чувствата са последното нещо, което го вълнува. “Манекенът” е завладян от собственото си его и не забелязва хората. Той минава през погледите им, като се оглежда в тях и непрестанно търси одобрение и възхищение. Но къде е вашето място в тази суета?

Мъжкарят “Тарзан”

Противно на предишния, този тип мъже не се интересуват от външния си вид, често имат неадекватно поведение в обществото и вие винаги сте нащрек, когато сте с него сред хора. Недодяланото му поведение обаче ви привлича, щом сте насаме, защото от него, както се казва, “мирише” на мъж. Решенията му са доста нестандартни, или както се пее в една песен – “нетипични” и завладяващи.

Само че много скоро ще разберете, че повечето от най-смелите му постъпки не са нищо повече от глупава експанзивност. Скоро тарзанщината му започва да се проявява и в отношенията ви. Обич и сантименталност кръстосват шпага с грубост и отмъстителност. Изблици на гняв се редуват с разкаяние.

При някои мъже от този тип силното тяло се съчетава с удивителна инфантилност, която ги прави да изглеждат мили. Липсата на самоконтрол, която забелязвате у него, ви обърква, а експанзивността му започва да ви плаши. И за кой ли път подсказва, че въпреки огромното му тяло май вие сте по-силната. Това ли търсите?!

Веселякът-шут

Той е душата на компанията. Устата му не спира да плещи щуротии, които забавляват всички. Приятелките ви се закачат с него някак си “безполово”, сякаш е домашният любимец, което леко почва да ви дразни.

Всичко е безоблачно и все пак някак празно. Защото всеки опит да говорите за сериозните неща сериозно се препъва в непрестанната му веселост. Не че е лошо, освен когато се натъкнете на пълната му неспособност да мисли върху реалностите на живота, извън оптимистичната схема на вицовете, с които е задръстен мозъкът му.

Безволието му да реши възникнал проблем ви стъписва с прозрението, че “клоунът” е не само тъжен, но и слабохарактерен. Проумявате, че извън “спектаклите” в компанията на други хора, когато сте сама с него, всъщност сте напълно сама. Сигурно като се разделите, ще ви липсва розовата му веселост, но в крайна сметка няма да ви бъде трудно да започнете да гледате на него като приятелките си – като на домашен любимец.

Ревнивецът

Независимо дали умее да се прикрива, или не пред останалите – на вас ви е трудно, когато сте насаме с него. Тогава започват дълги и безконечни “разпити”, които винаги опират до някакъв ваш “грях”.

Ревнивецът насажда у вас чувството за вина и рано или късно, без да се усетите, ще започнете да си налагате самоконтрол, който ще прави поведението ви сред хората все по-неестествено. Подсъзнанието ви май се е “задръстило” от формулите за морал на ревнивеца и всъщност напълно деформира личността ви. Мислите ли, че любов, която отнема самоличността ви, си струва?!

Е, това са само няколко примера за любов, без която определено можем. Трябва само малко смелост и воля да сложим край. Ако това ще ви помогне, тананикайте си наум онази популярна песничка: “И ето идва най-щастливият ден, когато ти ще си далеч от мен, от мен!..”

Може също да харесате...

2 коментара

  1. казва:

    Няма нищо по-страшно от досадниците. Като почне да развива едни локуми, па и се сърди, ако не обръщаш внимание. Има го и при двата пола.

    1. казва:

      🙂 Мдаа, кофти е, когато човекът насреща не се усеща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.