Щастливи заедно

Любовта, която ни кара да се усмихваме

Тази сутрин се събудих с усещането за пролет. Пролетта бе посадила семенца в душата ми. И те покълнаха, станаха пъпки. И всеки момент ще се появи първият цвят. Бяха огрени от слънцето. Стоплени от мисълта за една любов…

Любовта е невероятен активатор на щастието.

Тя ни кара да вършим неща, за които никога не сме и предполагали, че можем да направим. Любовта ни кара да търсим, да се борим със себе си, да се усмихваме, да мечтаем.

Но онази любов, споделената, която не изисква, не очаква, а тихичко е до нас, прегръща ни, ухажва ни, грижи се за нас. Такава е любовта, която може да прекоси света милион пъти, дори в ситуация на пандемия, за да стигне до нас. Тя не познава прегради, нито разстояния. Тя е топла, нежна, опияняваща.

И какво значение има дали сме слаби или дебели, дали сме си направили косата или сме сложили червило.

Истинската любов целува душата.

Тя не търси гримираното ни лице, тя живее в сърцето ни. А то няма нужда от грим, за да бъде обичано или за да обича.

Любовта не търси идеалното. Тя те приема с кусурите (недостатъците). Затова е любов. Нали? С любимия човек трябва да се чувстваме и красиви, и важни, и специални.

И аз сега се чуствам така. Специална. Събуждана от слънцето. И да ви призная, не очаквам нищо. Не настоявам, не задавам въпроси, не искам обяснения… Просто съм се оставила на полъха на пролетния вятър и се наслаждавам на чувството, че съм специална. За някого.

Чувствам се желана, жива и важна. И по-силна, и по-смела, и по-красива.

Отдавна не се бях влюбвала. Има няма едни 16 години. Но сега е много по-различно. Защото пак летя в облаците, но вече знам цената на всяка усмивка, сълза и целувка. Знам, че животът не е нито толкова безкраен, че плановете нямат значение, че трябва да се живее тук и сега. И че няма смисъл да се преструваш на това, което не си и да спазваш нечии правила, за да бъдеш обичан. Животът е прекрасен, когато те обичат такъв, какъвто си. Научих своята цена. И разбрах, че аз съм прекрасна, специална, неповторима, дива, откровена, силна.

Повярвайте ми, прекрасно усещане. Да бъдеш свободен. Да изразяваш себе си. Обичайте се. Обичайте. Животът е прекрасен. Особено, когато сме готови да отстояваме своето щастие. А не това на другите около нас.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.