Щастливи заедно

Любовта, която ни кара да се усмихваме

Тази сутрин се събудих с усещането за пролет. Пролетта бе посадила семенца в душата ми. И те покълнаха, станаха пъпки. И всеки момент ще се появи първият цвят. Бяха огрени от слънцето. Стоплени от мисълта за една любов…

Любовта е невероятен активатор на щастието.

Тя ни кара да вършим неща, за които никога не сме и предполагали, че можем да направим. Любовта ни кара да търсим, да се борим със себе си, да се усмихваме, да мечтаем.

Но онази любов, споделената, която не изисква, не очаква, а тихичко е до нас, прегръща ни, ухажва ни, грижи се за нас. Такава е любовта, която може да прекоси света милион пъти, дори в ситуация на пандемия, за да стигне до нас. Тя не познава прегради, нито разстояния. Тя е топла, нежна, опияняваща.

И какво значение има дали сме слаби или дебели, дали сме си направили косата или сме сложили червило.

Истинската любов целува душата.

Тя не търси гримираното ни лице, тя живее в сърцето ни. А то няма нужда от грим, за да бъде обичано или за да обича.

Любовта не търси идеалното. Тя те приема с кусурите (недостатъците). Затова е любов. Нали? С любимия човек трябва да се чувстваме и красиви, и важни, и специални.

И аз сега се чуствам така. Специална. Събуждана от слънцето. И да ви призная, не очаквам нищо. Не настоявам, не задавам въпроси, не искам обяснения… Просто съм се оставила на полъха на пролетния вятър и се наслаждавам на чувството, че съм специална. За някого.

Чувствам се желана, жива и важна. И по-силна, и по-смела, и по-красива.

Отдавна не се бях влюбвала. Има няма едни 16 години. Но сега е много по-различно. Защото пак летя в облаците, но вече знам цената на всяка усмивка, сълза и целувка. Знам, че животът не е нито толкова безкраен, че плановете нямат значение, че трябва да се живее тук и сега. И че няма смисъл да се преструваш на това, което не си и да спазваш нечии правила, за да бъдеш обичан. Животът е прекрасен, когато те обичат такъв, какъвто си. Научих своята цена. И разбрах, че аз съм прекрасна, специална, неповторима, дива, откровена, силна.

Повярвайте ми, прекрасно усещане. Да бъдеш свободен. Да изразяваш себе си. Обичайте се. Обичайте. Животът е прекрасен. Особено, когато сме готови да отстояваме своето щастие. А не това на другите около нас.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.