Щастливи заедно

Семеен спасителен план в 8 стъпки

Скандалите, упреците, караниците, тръшкането на вратите и виковете не решават проблемите.

Понякога ви се струва, че изходът от тази ситуация е само един и той се нарича развод. Но не е съвсем така. Не и ако обичате човека срещу вас. И ако той ви обича. Идеално щастие няма, също както и идеални хора. Просто трябва да намерите верния път един към друг.
1. Ако усещате, че отношенията ви вървят в неправилната посока, вземете бързи мерки. Вгледайте се в себе си и се опитайте да разберете каква е причината за вашето недоволство. Често проблемите започват, заради външни обстоятелства – липсата на пари, болест, грижи в работата или неуредици с дома. Ако за един от двамата съществува такъв външен препъни камък, другият трябва да положи повече усилия, за да помогне и да изведе семейната кола от канавката, към която се е запътила.
2. Ако причината за проблемите е някакъв недостатък на партньора, като начало си отговорете на въпроса – толкова ли е зле, че не можете да го преглътнете? Трябва да разберете, че всички хора си имат недостатъци, включително и вие.
3. Вярвайте в силата на любовта – всеопрощаващата, правеща жертви, без упреци, любовта, която въпреки проблемите не се предава.
4. Научете се да се отнасяте сдържано и с уважение към другия. Забравете за желанието си да го упреквате и обиждате – просто си спомнете за човека, в когото сте се влюбили…
5. Всички семейства преживяват кризи. Психолозите дори са определили годините, в които тези кризи се случват. Вие няма как да сте изключение, нали?
6. Ако проблемите ви се задълбочават, потърсете професионална помощ. Понякога негативизмът ни пречи да видим собствените си грешки и ние се лутаме в един и същи лабиринт, без да виждаме правилната посока.
7. Не забравяйте, че силата на действието е равна на силата на противодействието. Ако 7 пъти на ден повтаряте на мъжа си, че греши, трябва да направите така, че 7 пъти да чуе от вас нещо позитивно. Не забравяйте да му казвате, че го цените и обичате.
8. И още нещо, ако работата стане дебела и разводът наистина чука на вратата ви, вземете си куфарите и отидете някъде за седмица, две, месец. Така ще можете да си дадете сметка колко много го обичате, обичате ли го всъщност или без него ви е много, много по-добре… И ще можете да вземете правилното решение, на базата на реалните си чувства, а не на емоциите.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.