Споделено

Не се сприятелявайте с мъжа, който спи в леглото ви

Според психолозите, двойките, които се задържат по-дълго време на положение “сгодени”, имат по-голям шанс да се разделят след време, за разлика от тези, които бързо се решават да се “бракуват” и минават в графата “женени”. Ако мъжът и жената се срещат дълго време или живеят заедно, но не мислят сериозно за създаване на семейство, тяхната любовна лодка може да се разбие в поне два подводни камъка, без да има видими причини за предстоящата катастрофа.

Първи подводен камък – приятелство вместо любов
Всички около вас са на мнение, че си подхождате чудесно. Имате общи интереси – слушате една и съща музика, харесвате еднакви заведения, храна, спортове, дори четете едни и същи страници на вестника! Затова всичките ви приятели и близки са изумени, когато след 3-годишна връзка решавате да се разделите. Защо се случва така? Защото вашата лодка е тръгнала по потока на приятелството, а любовта и тръпката на страстта просто са изчезнали – ден след ден, заменени от абсолютно доверие и обич. В такива случаи е възможно двойката да поддържа сексуални отношения, но не е същото – няма го първичното, порива да изненадаш половинката си с нещо по-различно – стриптийз и по-екзотична любовна игра! Двамата си мият заедно зъбите, обличат си пижамите и си лягат, за да задоволят глада на плътта, след което сладко заспиват – всеки в своята си половина. Ходенето по гости и шумни купони е заменено от гледане на филми по телевизията и вкусни, дълги вечери. Тя споделя с него всички си тайни, все едно е най-добрата й приятелка. Той пък споделя, че когато се срещат навън се чуди дали да я прегърне и целуне или просто приятелски да каже “Здравей”. Всичко в ежедневието става добре познато, премерено и скучно. И затова се стига до съвсем закономерното прекратяване на връзката.
Съвет: Ако държите на мъжа до вас, ако искате да останете заедно “докато смъртта ви раздели”, веднага трябва да предприемете спешни мерки, за да изведете своята лодка отново по пътя на любовта. Иначе няма смисъл да се залъгвате, че сте заедно – можете просто да си останете приятели и всеки да поеме по пътя си, за да срещне истинската си половинка.

Втори подводен камък – “ние” вместо “аз” и “той”
За разлика от първата опасност, на втората могат да попаднат и скоро омъжените дами. Много често жените, които започват да живеят с любимия или скоро са създали семейно гнездо, се оплитат в мрежата на опасното “ние”. Ако нежната Ева горещо желае да стане г-жа еди коя си, тя започва да събира “аз” и “той” в “ние” с единствената цел да покаже, че този мъж вече не е свободен, а си има половинка. Това обаче не допада много на силния пол, той се чувства като преследван див жребец, който се опитват да вържат с юзда и е много вероятно да си тръгне от връзката, въпреки че обича партньорката си. При скоро омъжените пък съществува опасност жената да загуби собственото си “аз”, опитвайки се да покаже, че вече е част от семейството. Така често тя се съобразява с желанията на партньора, с неговите възгледи, ценности, и малко по малко се обезличава. За да дойде един момент, в който той ще се запита за какво всъщност се е оженил!

Верният път
За да не стигнете до тези подводни камъни и да видите как любовта и връзката ви се разбиват, ето ви няколко основни правила.
Първо, не продължавайте много дълго “предсемейния” период – ако се обичате и няма обективни фактори, които да ви пречат да кажете “да” пред олтара, направете го! За да не съжалявате после, че сте закъснели.
Второ, ако точно в този момент има нещо, което ви пречи да създадете семейство, постарайте се да запазите романтиката и страстта в отношенията. Ако ви притисне рутината, спомнете си тръпката, която сте изпитали, когато той ви е целунал за първи път. И продължете напред.
Трето, не споделяйте всичките си тайни с партньора. Жената е привлекателна, когато в нея има нещо тайнствено, загадъчно. Няма защо той да знае колко усилия ви е коствало да се превърнете в блондинка или колко забележително лекарство ви е предписал личният ви лекар за тази ваша претенциозна кожа!
Четвърто, не пропускайте да потърсите съвет от мъжа до себе си, а в същото време да се обадите на приятелка. Това кара силния пол да се чувства пренебрегнат и да се съмнява дали му имате доверие.
Пето, никога, ама никога не използвайте местоимението “ние” преди да сте чули сватбен звън, пък дори и след това. Даже той да е с вас или пък да не може да ви чуе. Най-добрият начин да се създаде едно стабилно “ние” е да не се губи собственото “аз”.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.