Новини

Целуни ме, скъпи! Здравословно е!

Две устни докосват други две. Силата на енергиите е огромна. Всяка целувка всъщност е едно добро, безобидно хапче, което прави чудеса, и това е научно доказан факт!
Статистиката сочи, че тези от нас, които обичат да се целуват, имат по-високи очаквания от живота и вярват, че ще живеят средно с 5 години по-дълго от другите… А нагласата за живота често определя и самия живот, нали?
Тези, които обичат да се целуват силно, движат цели 29 мускула – една перфектна тренировъчна програма срещу бръчки. Еротичният сигнал пък кара сърцето да бие по-силно и стимулира кръвообращението. А резултатът е ревитализирана кожа!

Целувката предпазва от инфекции

Много от нас знаят, че когато се целуват с партньора си, обменят с него не само чувства, но и доста вируси и микроби (например, така наречената студентска болест). Освен вирусите обаче вие обменяте и много антитела и повечето вируси просто нямат шанс!  При контакт с преносител на зараза защитният механизъм на тялото ни се учи да се отбранява, т. е. засилва се неговата имунна система, а това е добре. Т. е всяка целувка е като ваксина.

Подобрява настроението🙂

Устата и езикът притежават огромно количество силно чувствителни рецептори, които изпращат сигнал от  от докосването в мозъка, а оттам и към нашия емоционален център. Така информацията за нежностите и докосванията се трансформира в… изблик на щастие.

Освобождава от стрес!

За да се отдадете на нежност и мисли за любов, трябва да изхвърлите от главата си всички затормозяващи мисли и притеснения, свързани с офиса, бюджета, децата… Целувката прави всичко това вместо вас. Тя събужда тялото ви за друг вид изживявания, в които хормоните на стреса нямат място! Затова човек се чувства спокоен, когато целува или го целуват! Целувайте по-често любимите си хора!

Премахва болката

Приятното свиване на стомаха, което човек усеща, когато устните му докосват други устни или тяло, се предизвиква от хормона адреналин.  А това, което кара кръвта ни да кипи, подтиска чувството за болка.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.