Психолог под възглавката

Целуни ме, скъпи! Здравословно е!

Две устни докосват други две. Силата на енергиите е огромна. Всяка целувка всъщност е едно добро, безобидно хапче, което прави чудеса, и това е научно доказан факт!
Статистиката сочи, че тези от нас, които обичат да се целуват, имат по-високи очаквания от живота и вярват, че ще живеят средно с 5 години по-дълго от другите… А нагласата за живота често определя и самия живот, нали?
Тези, които обичат да се целуват силно, движат цели 29 мускула – една перфектна тренировъчна програма срещу бръчки. Еротичният сигнал пък кара сърцето да бие по-силно и стимулира кръвообращението. А резултатът е ревитализирана кожа!

Целувката предпазва от инфекции

Много от нас знаят, че когато се целуват с партньора си, обменят с него не само чувства, но и доста вируси и микроби (например, така наречената студентска болест). Освен вирусите обаче вие обменяте и много антитела и повечето вируси просто нямат шанс!  При контакт с преносител на зараза защитният механизъм на тялото ни се учи да се отбранява, т. е. засилва се неговата имунна система, а това е добре. Т. е всяка целувка е като ваксина.

Подобрява настроението🙂

Устата и езикът притежават огромно количество силно чувствителни рецептори, които изпращат сигнал от  от докосването в мозъка, а оттам и към нашия емоционален център. Така информацията за нежностите и докосванията се трансформира в… изблик на щастие.

Освобождава от стрес!

За да се отдадете на нежност и мисли за любов, трябва да изхвърлите от главата си всички затормозяващи мисли и притеснения, свързани с офиса, бюджета, децата… Целувката прави всичко това вместо вас. Тя събужда тялото ви за друг вид изживявания, в които хормоните на стреса нямат място! Затова човек се чувства спокоен, когато целува или го целуват! Целувайте по-често любимите си хора!

Премахва болката

Приятното свиване на стомаха, което човек усеща, когато устните му докосват други устни или тяло, се предизвиква от хормона адреналин.  А това, което кара кръвта ни да кипи, подтиска чувството за болка.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.