Споделено

Ревността не е порок, но забавлението и личната удовлетвореност са за предпочитане

Реших да напиша този текст за всички, които някога са се съмнявали, съмняват се или ще се съмняват, че партньорът им има нещо повече с някой друг, и това ги подлудява.

Имам дълга връзка. И с ревността сме стари дружки. Ненавиждам момента, в който започва да човърка мислите ми и ме кара да се съмнявам. Да си задавам въпрос след въпрос… И днес, да, точно днес си казах: „Скъпа, ти си пълен идиот“.

Животът е кратък. Безкрайно кратък. Минава като миг и не ни оставя шанс за повторения и поправки. А в комбинация с мечтите, които имаме, той е нещо наистина скъпо, дори безценно. Ревността може и да го прави по-пикантен и интересен, но не е сладка, нито красива. И няма никакъв смисъл да се потапяме в дълбоките й, тъмни води. Защото рано или късно ще се удавим. По-добре е да забравим за нея. И за хората, които ни я причиняват. И да помислим за себе си. За своите чувства, желания, мечти. Точно сега.

Помислете какво ви се прави. Искате да се чувствате ухажвани? Да ви поканят на обяд? Да ви правят комплименти? Кофти е, че човекът до вас не го прави, но това не означава, че трябва да се откажете от всичко хубаво, нали? Имате куп познати в списъка с приятели, които с удоволствие ще споделят обяда си вас и ще се радват на компанията ви. Обадете им се! Забравете за вината, която си мислите, че ще изпитате, и за работата, която можете да свършите в рамките на този откраднат час или два. Общувайте. Споделяйте. Усмихвайте се. Животът е прекрасен!

Следващата стъпка, която аз лично бих ви препоръчала, е да пътувате. Вместо да отлагате и отказвате поканите от колеги или приятели, защото предпочитате да прекарате времето с половинката си, приемайте ги. Съберете си куфара, сложете в него само доброто си настроение и вкуса към приятните преживявания и целунете любимия. Това, разбира се, не е „Сбогом“. Просто една кратка и живителна раздяла за връзката ви, която ще ви зареди позитивно, ще ви даде нови идеи, ново вдъхновение дори. Все пак животът е прекрасен и вие имате право да му се насладите!

Не се отказвайте от мечтите си в името на нещо, дори на връзката си. Те са онова, което ви изгражда като личност, което ви държи над сивото ежедневие, над дребните недоразумения и неуспехи. Те са като цветен лъч, който стопля душата ви всеки път, когато някой се опита да я смачка. Следвайте ги. Могат да направят живота ви прекрасен. И да ви донесат удовлетворение.

И не забравяйте за любовта. Във всичките й форми. Тя е тази, която ни кара да се усмихваме, да успяваме, да прескачаме и най-непреодолимите препятствия. Любовта, която даваме и получаваме. Тя е тази, която може да изгони ревността от сърцето ви. Не казвам, че това е задължително любовта към определен човек. Не, това е любовта към себе си, към живота, към света, към светлината, природата… Изначалната. Любовта, която може да сътвори от всеки камък цвете, която може да излекува болката, да изглади бръчките.

Защото животът е прекрасен. И само от нас самите зависи как ще го изживеем, дали ще можем да го усетим, да му се отдадем и да получим от него онова, което той е готов да ни даде.

Ваша Любов

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.