Новини

Помощ! Вече не го обичам…

Дали сме влюбени или не? А дали това, което ни свързва с дългогодишния ни партньор, е любов?

Когато ви говори, вече го слушате с половин ухо. Дребните му мании ви дразнят. Вечер, като се прибирате, вече не се радвате да го видите, дори още по-лошо, стяга ви се сърцето – става традиция разправиите да започват от вратата… А и ако е далеч от вас, дори не ви липсва… Обсебва ви зашеметяваща мисъл – вече не обичате този мъж, който толкова време караше сърцето ви да потрепва! Ала ето, че ви става мило, когато го  виждате как проронва сълза, докато гледа филм с вас. Или когато влага толкова жар в изработката на библиотеката на мечтите ви, или когато ви гледа с нежност, ако не се чувствате добре… Може би това е мъжът на живота ви?
Естествено, в любовта има върхове и спадове, но откъде идват  съмненията, които ви разяждат?
Според психолозите, фактът, че си задавате подобни въпроси, означава, че все още се интересувате от другия и че той не ви е безразличен. Иначе просто щяхте да си тръгнете. Да, но тогава откъде идва тази несигурност, която понякога е толкова потискаща?
Любовта се разпознава по жизнената енергия, която дава
Според специалистите това е така, защото никой не знае какво точно означава любов! Трудно е да бъде определена, но все пак може да бъде разпозната по по жизнената енергия, която дарява, и по смелостта, с която ни кара да преодоляваме някои трудности. Обикновено съмнението идва в момент, в който се чувстваме блокирани, когато тази енергия вече я няма. Но внимание! Трябва да се опитате да направите разлика – къде куцат нещата: при него или при нас?
Не го желая, както някога…
Дали сексуалността е барометър за здрава връзка? Когато либидото отслабне, се появява безпокойството. Но дали сексуалното желание е неразделна част от любовта? Този въпрос е съществен за по-голямата част от двойките – проблемът е, че мъжете и жените реагират по свой начин. Мъжете приемат по-лесно от жените, че е възможно да се желае, без да се обича, но страдат повече, когато са обичани, без да са желани. Трудно е да се намери хармония в една двойка, когато обществото не престава да приема като пример в живота миражите за гореща и непрекъсната еротика. Как да се справите с проблема? Някои жени имат нужда от малка доза несигурност във връзката си, за да отприщят сексуалното си желание. Любовта умира, ако не е съчетана с желание за живот, независимо как се проявява то – като сексуално привличане, мечта за деца, порив за пътешествия, стремеж да се сподели някакво хоби…
Започва да ми става скучно с него…
Всичко си е както преди. нищо те се променя. Или пък не… Животът ви е изтъкан от навици. Дори и скарванията ви са скучни. Когато една жена зависи изцяло от мъжа си, винаги изпада в детинска позиция и това е така, защото животът й не е правилно организиран.  В живота хората винаги използват партньора си, за да осъществят желанието си, но това не означава, че са го манипулирали перверзно за свои егоистични цели. Как да се справите? Намерете свое си занимание, свое хоби, свои приятели. Трябва да имате малко личен живот.
Различията помежду ни ни отдалечават
Приятелките ви се учудват на връзката ви. А и на вас ви е трудно да го защитите. Макар и да не ни се иска да го признаем, при много двойки отношенията се опират на договореност, а не на любов. Обикновено не трябва да се обвиняват жените, които  се залъгват, че любовта в техните отношения продължава да съществува. При някои от тях има материална зависимост, която не е за подценяване. При други трябва да бъде направен избор между личния и професионалния живот, който засяга повече жените, отколкото мъжете. Как да се справите? Отговорете си на въпроса: обичам ли го? Ако е „да“, намерете начин да можете да бъдете заедно и докато сте разделени…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.