Лайфстайл

Психология на женската привлекателност

Защо ни се иска да сме привлекателни едновременно за всички мъже по света? Защо искаме да ни желаят? Дали е въпрос на инстинкт за продължаване на човешкия род или чиста проба женска суета? Може би по мъничко и от двете. И за да бъдеш по-привлекателна за мъжа, с който делите дом и легло от три-четири години, и за да умопобъркаш онзи нов субект, с който си се запознала наскоро в джаз клуба, ти трябва известна доза самочувствие. А то може да се постигне. Виж как…

След първите 7 секунди от познанството ви той знае дали ти си Тя или не. „Разбира се, че съм Тя!“, ще кажеш ти. Но какво е успял той да види за тези 7 секунди? Отговорът е – очите ти. Добре поставената спирала и дългите ти пърхащи мигли определено са предимство. А погледът – какво говори той? Не бързай да издаваш всички свои тайни. Трябва да излъчваш тайнственост, игривост, стеснителност. Ако проявиш интерес към него и той ще бъде заинтересован от теб. Как да го направиш деликатно? Опитай се да „хванеш“ погледа му без да гледаш директно в него. Така той също ще те забележи.  След това го погледни и се усмихни. Повтори доброжелателния сигнал няколко пъти. Той ще разбере, че не си му безразлична.

Гримът. Подчертай достойнствата си без да изписваш върху лицето си историята на целия свят:) Въпреки всеобщото схващане, че мъжете си падат по секси дами с „по много от всичко“, представителите на силния пол всъщност се чувстват по-добре в компанията на естествени и искрени жени. Затова се опитай да бъдеш преди всичко себе си, т.е. истинска!

Интелектът. Е, ти си умна, спор няма. Но и не е необходимо да решаваш уравнения или да правиш анализ на икономическата обстановка още на пръвата ви среща. Доказано е, че мъжете се страхуват да се обвържат с умна жена. Страх ги е, че ще се изложат. И може би има защо! Но ако си го харесала и искаш между вас да се получи нещо по-сериозно, не демонстрирай превъзходство. В този случай мълчанието не е злато, а истински диамант! Бъди разсеяна, говори за времето, за ежедневните неща от живота, за любимото ти заведение или шопинг център… Това се харесва на мъжете. Обектът на твоите чувства ще усети своето превъзходство и ще бъде готов да те „атакува“. Важно е да те хареса, да бъде омаян от всички твои чаровни женски качества. После можеш да пуснеш в ход и „тежката артилерия“!

Фигурата. Страдаш от комплекси? Не се харесваш? Защо? Дори да тежиш 140 кг трябва да си убедена, че излъчваш сексапил и си готина. Усмихни се открито, разговаряй мило, забрави за соите „недостатъци“ и ще видиш, че никой друг няма да ги забележи. Може би не всички си падат по закръглени жени, но всички обичат да разговарят с човек, който има чувство за хумор и е забавен. Ако успееш да го накараш да обикне душата ти, той ще приеме и тялото ти такова, каквото е. Сещаш ли се за някоя двойка със щастлив брак, където и двамата са се харесали на външен вид? Сигурно не. Често срещаме богати и пухкави мъже с красиви и стройни дами. Той я е харесал, както се харесва като скъп, лъскав автомобил, а тя него – вместо банкова сметка. Ако търсиш такова щастие, ще се наложи да минеш на сериозна диета и да се погрижиш внимателно за външния си вид. Но ако искаш истинска, помитаща и всеотдайна любов, не мисли прекалено много за обиколката на талията си.

Дрехите. Обличай се така, че да изглеждаш максимално добре според особеностите на фигурата ти, а не според последните модни тенденции. Важно е да не забравяш едно нещо – независимо дали си в рокля на Chanel или в нещо по-обикновено, трябва да си с изрядна хигиена. Т.е. по теб не трябва да има и петънце, да не говорим, че уханието, което трябва да излъчваш е на сапун, шампоан или на скъп и нежен парфюм. Физическата чистота е една от важните предпоставки за бъдещето на една връзка. Дори убийствено да закъсняваш, не пропускай да вземеш душ, преди да излезеш. Иначе по-добре си остани у дома, защото вечерта ти така или иначе ще бъде провалена, заради неприятната миризма на пот, която ще се носи от теб.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.