Лайфстайл

Как успешно да общуваме в мрежата

Мнозина приемат, че онлайн общуването ни лишава от реалността и обикновено завършва без резултат. Всъщност как можем да се отнасяме сериозно към такъв контакт, при който не виждаме и като правило не чуваме събеседника си? Ето ви няколко важни правила, които трябва да спазвате, за да имате почитатели в Мрежата.

* Пишете кратко и по същество. В няколко резюмета може да се прочете всичко и нищо! Понякога изглежда, че в профила ви има толкова различни мисли, а същността се губи! Затова пишете по същество!
* Бъдете откровени и честни. Някои така обичат да преувеличават и да се представят в най-добрия вид, дори да послъгват! Тук трябва да бъдете предпазливи, по-добре е да пишете истината, за да не се объркате самите след това!
* Старайте се да пишете така, както и говорите. Проявете личността си. Ако обичате да се шегувате, нека този ви навик намери отражение и в компютърния ви образ. Не се престаравайте, постарайте се добрата шега да не премине в сарказъм!
* Посочете с какво се отличавате от другите. Смело пишете за своите необикновени способности, увлечения, хоби! Така ще предизвикате интерес.
* Вашата обява трябва да бъде оптимистична. Песимизмът, в каквато и да е форма, при всички положения ще предизвика отрицателни емоции, дори понякога дразни. А все пак  хората са застанали срещу монитора с желание да се поразсеят, нали?
* В думите ви трябва да се чувства увереност и гордост, че сте такава, каквато сте. Неувереността и занижената самооценка не предизвикват нищо друго освен съжаление!
* Не изразявайте меркантилни интереси. Не пишете, че търсите „торба с пари“, дори в известна степен и да е така. Не си струва да го правите, тъй като рискувате да получите предложения от съвсем друг характер! А вие не сте такъв човек, нали?

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.