Лайфстайл

Как успешно да общуваме в мрежата

Мнозина приемат, че онлайн общуването ни лишава от реалността и обикновено завършва без резултат. Всъщност как можем да се отнасяме сериозно към такъв контакт, при който не виждаме и като правило не чуваме събеседника си? Ето ви няколко важни правила, които трябва да спазвате, за да имате почитатели в Мрежата.

* Пишете кратко и по същество. В няколко резюмета може да се прочете всичко и нищо! Понякога изглежда, че в профила ви има толкова различни мисли, а същността се губи! Затова пишете по същество!
* Бъдете откровени и честни. Някои така обичат да преувеличават и да се представят в най-добрия вид, дори да послъгват! Тук трябва да бъдете предпазливи, по-добре е да пишете истината, за да не се объркате самите след това!
* Старайте се да пишете така, както и говорите. Проявете личността си. Ако обичате да се шегувате, нека този ви навик намери отражение и в компютърния ви образ. Не се престаравайте, постарайте се добрата шега да не премине в сарказъм!
* Посочете с какво се отличавате от другите. Смело пишете за своите необикновени способности, увлечения, хоби! Така ще предизвикате интерес.
* Вашата обява трябва да бъде оптимистична. Песимизмът, в каквато и да е форма, при всички положения ще предизвика отрицателни емоции, дори понякога дразни. А все пак  хората са застанали срещу монитора с желание да се поразсеят, нали?
* В думите ви трябва да се чувства увереност и гордост, че сте такава, каквато сте. Неувереността и занижената самооценка не предизвикват нищо друго освен съжаление!
* Не изразявайте меркантилни интереси. Не пишете, че търсите „торба с пари“, дори в известна степен и да е така. Не си струва да го правите, тъй като рискувате да получите предложения от съвсем друг характер! А вие не сте такъв човек, нали?

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.