Новини

Удари ме, скъпи/а!

ImageБолката и удоволствието са тясно свързани в секса, казват специалисти. Лекото пошляпване може да ни помогне да се отпуснем в леглото и да освободим „животинската” си енергия. Ако желанията на двамата съвпадат, не можем да говорим за насилие, категорични са психолозите.

Много от мъжете обичат да пошляпват по дупето партньорките си, споделяйки, че това ги възбужда. „Веднъж приятелят ми силно ме удари по дупето, когато останахме насаме. Преди никой не го е правил. В първия момент щях да възнегодувам, но след това осъзнах, че ми е харесало?”, признава 38-годишна жена. За разлика от нея 19-годишната К.М. открива, че пошляпването я възбужда още при първите си интимни срещи: „В училище едно от момчетата обичаше да ме пляска по дупето в междучасието. Харесваше ми. Вместо да избягам, очаквах с наслада следващото пошляпване”, разказва К.М. Тя споделя, че й е скучно с партньори, които искат от нея просто да лежи мирно в леглото… Резултатите от проведено наскоро изследване показват, че една четвърт от европейските жени позволяват на своите партньори да ги пошляпват, а на 36 процента  им се случва да ухапят по-силно другия. Оказва се, че чрез това сексуално поведение се реализират най-разпространените фантазии – 6 от 10 жени с желание доминират над партньора си под юргана, 4 от 10 редовно го пошляпват или биват пошляпвани.

Знак за открито желание

Пошляпването по дупето е откровен израз на сексуален интерес, коментират психолозите. За разлика от флирта, където всичко е построено върху намеци, при пошляпването няма място за съмнение и погрешно тълкуване. Ако един мъж потупа по дупето жената, той открито демонстрира своето влечение към нея, а чуждата възбуда е един от най-силните афродизиаци.

При много от животните се наблюдава силна агресия в периода на размножаване. Човекът не прави изключение. Когато малките момчета дърпат косите на момиченцата, те показват, че имат интерес. Пошляпването също е форма на агресивно поведение, демонстрираща възбуда и привличане. Пошляпването ни помага да се освободим от правилата, наложени от обществото, да отключим животинската си страст, забравена през годините и да се отдадем на любовната игра, казват специалистите.

Болка или удоволствие?

Всъщност центърът на болката и този на удоволствието са разположени един до друг в мозъка ни. И възбуждането на единия може да доведе до задвижване на другия. Разбира се, болката трябва да бъде умерена, коментират психолозите, защото силната болка потиска възбудата. Но основното при пошляпването е не самото действие, а предчувствието за него – именно предусещането възбужда.

Лекият страх и доверието към партньора, комбинирани с усещането от пошляпването създават уникален сценарий на сексуално поведение, казват сексолозите. Контролираният страх, напрежението от очакването водят до едно невероятно сексуално преживяване.

 Игра или извращение?

Когато решите с партньора си да си поиграете на доминиране, трябва да помните през цялото време, че това наистина е игра. Има разлика между въображение и действие, между секс и извращение. Сексът е удоволствие за двама, а извращението носи удоволствие само за единия, който използва партньора да задоволи своите собствени желания. Не трябва да правите нищо против волята на партньора си.

Всяка наша сексуална фантазия съдържа нотка на извратеност, коментират психолозите, но човекът е мислещо същество, което може да общува, и това му позволява да обсъди с партньора желанията си. И ако той реши да ги сподели, не можем да говорим за извращение.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.