Щастливи заедно

5 мита за отношенията, в които трябва да спрете да вярвате

Времената отдавна не са това, което бяха. И ако преди предразсъдъците и общественото мнение бяха водещи, днес не е нужно да се съобразяваме с тях, когато става въпрос за личен живот.

Трябва да имате връзка. И защо да „трябва“? Никак не е задължително. Особено, ако в момента не сте готови за това, не ви се иска да делите с друг личното си пространство, дома, времето, емоциите… Няма нищо лошо в това да сте сами и свободни. Това не означава, че сте лишени от способността да обичате. Всички хора са различни и имат свой жизнен път. Следвайте вашия, не се съобразявайте с мнението на околните.


Отношенията са любов. Не, отношенията не са любов, ние целите сме любов. Ако решим, ще обичаме, ще даваме, ще получаваме. Но всички останали емоции – доверие, състрадание, способност за общуване, доброта, стоят в основата на любовта. Отношенията се появяват в отговор на търсенията ни на някой, който да допълни живота и душата ни.


Трябва да намерите Единствения (Единствената). Факт е, че понякога срещаме човека, който събужда в нас силни емоции и чувства, с който ни е добре на енергийно ниво… Става въпрос обаче за духовни близнаци, с които можем да бъдем и просто приятели. Всъщност Единствен или Единствена не съществуват. Защото човека, с когото сме, се променя във времето така, както се променяме и ние. Всичко търпи развитие, не го забравяйте!


Отношенията ви с партньора трябва да са перфектни във всеки един момент. Глупости! Всички сме хора и никой не е съвършен. В действителност отношенията са симбиоза от развитие и подкрепа – нужна ни е подкрепа, за да се развиваме, толкова, колкото и на партньора ни. Отношенията се нуждаят от усилия, за да вървят напред във времето и да се развиват. Има щастливи моменти, има и трудности. Това е част от процеса.


Отношенията ви трябва да приличат на отношенията на другите. И защо? Хората са различни, различни са и техните отношения. Някои партньори искат да живеят разделени, други искат да са постоянно заедно. Някои предпочитат отворените връзки, други са моногамни. Т.е. бъдете себе си, обичайте и уважавайте партньора си и не се страхувайте да получавате любов.

Отношенията са като пътуване – зареждат ни емоционално и духовно, развиват ни, участвайте в това пътешествие и го приемете като още един начин да опознаете себе си.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.