Щастливи заедно

5 мита за отношенията, в които трябва да спрете да вярвате

Времената отдавна не са това, което бяха. И ако преди предразсъдъците и общественото мнение бяха водещи, днес не е нужно да се съобразяваме с тях, когато става въпрос за личен живот.

Трябва да имате връзка. И защо да „трябва“? Никак не е задължително. Особено, ако в момента не сте готови за това, не ви се иска да делите с друг личното си пространство, дома, времето, емоциите… Няма нищо лошо в това да сте сами и свободни. Това не означава, че сте лишени от способността да обичате. Всички хора са различни и имат свой жизнен път. Следвайте вашия, не се съобразявайте с мнението на околните.


Отношенията са любов. Не, отношенията не са любов, ние целите сме любов. Ако решим, ще обичаме, ще даваме, ще получаваме. Но всички останали емоции – доверие, състрадание, способност за общуване, доброта, стоят в основата на любовта. Отношенията се появяват в отговор на търсенията ни на някой, който да допълни живота и душата ни.


Трябва да намерите Единствения (Единствената). Факт е, че понякога срещаме човека, който събужда в нас силни емоции и чувства, с който ни е добре на енергийно ниво… Става въпрос обаче за духовни близнаци, с които можем да бъдем и просто приятели. Всъщност Единствен или Единствена не съществуват. Защото човека, с когото сме, се променя във времето така, както се променяме и ние. Всичко търпи развитие, не го забравяйте!


Отношенията ви с партньора трябва да са перфектни във всеки един момент. Глупости! Всички сме хора и никой не е съвършен. В действителност отношенията са симбиоза от развитие и подкрепа – нужна ни е подкрепа, за да се развиваме, толкова, колкото и на партньора ни. Отношенията се нуждаят от усилия, за да вървят напред във времето и да се развиват. Има щастливи моменти, има и трудности. Това е част от процеса.


Отношенията ви трябва да приличат на отношенията на другите. И защо? Хората са различни, различни са и техните отношения. Някои партньори искат да живеят разделени, други искат да са постоянно заедно. Някои предпочитат отворените връзки, други са моногамни. Т.е. бъдете себе си, обичайте и уважавайте партньора си и не се страхувайте да получавате любов.

Отношенията са като пътуване – зареждат ни емоционално и духовно, развиват ни, участвайте в това пътешествие и го приемете като още един начин да опознаете себе си.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.