Щастливи заедно

5 стъпки да върнете близостта

Битови проблеми, грижи около детето, неразбиране, раздразнение… Всичко това се натрупва. А любовта и привличането отслабват. Как да дадете на връзката си нов живот и да се научите да се радвате един на друг?

Възстановете диалога

Съгласете се, че разговорите за домакинството и децата не са всичко. Та къде сте вие като личности? Искате да бъдете важни за партньора си, да нидите интерес в очите му? Ако търсите взаимно доверие, споделете това с него. Без упреци. Спрете да гледате на човека до себе си с разочарование и да го обвинявате, че не прилича на вашия идеален образ. Погледнете на него като на човек, с когото бихте искале да бъдете от този момент нататък, да бъдете щастливи, да се грижите за него така, както бихте искали той да се грижи за вас.

И вместо да си правите списък с нещата, които той не прави, по-добре го попитайте какно трябва да направите вие, за да се почувства той любим.

Отделяйте си време

С появата на децата, двойката се превръща в родителска и често се губи в това ново предизвикателство. Мъжът и жената имат нужда от време, за да бъдат заедно. Това е полезно и за децата, които трябва да знаят, че родителите им живеят заедно, не само, за да се грижат за тях.

Когато излезете навън – вие и той (тя), отново се виждате като независими и привлекателни.

Някои от партньорите съзнателно се отдалечават емоционално, рискувайки да накарат другия да потърси топлина другаде. Не го правете, ако обичате. След това ще ви боли много и ще се наложи да преживеете доста, за да възнете човека отново до себе си. А по-лошотвлечься от забот и снова увидеть друг в друге независимых, привлекательных лото е, че можете да го загубите завинаги. Фабиен Кремер, психолог, предлага двойката да прекарва поне час време у дома насаме. Без телевизор, мобилен, деца. За да усети важността от съществуването на другия.

Ухажвайте се

Изхвърлете старите анцузи, размъкнатите роби. Облечете нещо секси. Това показва не само уважението ви към вас самите, но и към партньора. Всичко е въпрос на баланс.

Оставайки съблазнителни един за друг, вие казвате „искам да ти се харесам“, а това носи увереност. Малките изненади също са вариант за засвидетелстване на внимание.

Взаимното възхищение укрепва самооценката и подхранва желанието да останеш с човека до себе си.

Усилията ви трябва да бъдат насочени в посока подкрепа на увереността на партньора в неговата красота и ценност като личност, както и потвърждаване на факта, че той е незаменим за нас.

Поставете отношенията си на първо място

Двойката е не просто съюз между двама души. Тя е онзи свят, в който всеки търси и открива важните за него ценности – общуване, близост, увереност в бъдещето. Когато започнем да се съмняваме в себе си и в мястото в света, представата ни за нас като част от едно цяло, може да ни помогне да се съхраним.

Говорете с уважение за партньора си. Независимо от това, което се случва между вас.

Поддържайте се

Покажете му, че е най-важен за вас. Изслушвайте го, помагайте му, бъдете винаги на разположение, когато има нужда от рамо, на което да се опре.

Той е най-близкият ви човек. Кажете му го.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.