Новини

6 удивителни мъжки навика

Понякога ви се струва, че той е от друга планета – държи се странно, дори нелогично. Но за всичко си има обяснение!

Не пита за пътя, ако се загуби. Намирате се в непознат град. И не можете да намерите верния път, въпреки знаците или навигацията. Но мъжът ви предпочита да търси сам, вместо да задава въпроси на местните.
Обяснението. Първо, по природа на мъжа е отредено да бъде лидер. Така че той носи отговорност за вашата безопасност, когато сте заедно. Второ, за жените е нормално да променят плановете си, нагаждайки се към ситуацията, мъжът се нервира, когато някой се опитва да пренапише плана му. И не на последно място – самооценката му ще пострада, ако си признае за поражението и потърси помощ.

Той с удоволствие гледа филми на ужасите и такива с Джеки Чанг. Вместо заедно да се насладите на поредния шедьовър, спечелил „Оскар”, или на някоя романтична лента. И с удоволствие играе на компютъра, стреляйки по някакви хора, все е едно още е тийнейджър.
Обяснението. Всичко се дължи на тестостерона. Биологически на мъжа му е заложена да пази близките си. За щастие днес рядко има необходимост от подобни действия и на него му остава единствената възможност да изразходва агресията си чрез екрана или във фитнеса.

Не ви подарява цветя. Постоянно му намеквате или казвате направо, че обичате да получавате рози или лалета, разказвате, как приятелката ви постоянно получава романтични букети. Или си спомняте с нотка на тъга за първите ви срещи, когато той е идвал с букет в ръка. А сега дори и два пъти годишно трудно го прави…
Обяснението. Мъжът е създаден да действа. Разбира се, няма да ви забрави, но ще ви предложи да ви купи последния модел телефон, вместо да ви носи неоправдано скъпи цветя, които до довечера вече ще бъдат за боклука.

Купува продукти само, ако сте му направили списък. Лесно изпълнимата за всяка жена задача – да напазарува за дома, за мъжа е доста трудна.
Обяснението. Жените имат абстрактно мислене, мъжете – много по-конкретно. Освен това самият избор е труден за мъжа – трябва да избере един идеален продукт сред поне десет подобни. Ами ако сбърка?

Не може да намери вещите си. Търсенето на любимата му фланелка в шкафа завършва обикновено с намирането й на обичайното място, но от вас. А той недоумява – как не я е видял?
Обяснението. Жената има много по-широк ъгъл на зрението, твърдят физиолози. Тя се придвижва по-бавно, затова успява да види повече неща в периферията. Мъжът забелязва мигновено онова, което е пред него, а онова, което е по-ниско, по-високо или встрани остава невидяно. Решението е вещите, които са важни за него да стоят винаги на нивото на погледа.

Когато готви, не почиства кухнята след себе си. За жената е напълно естествено да излъска тенджерите и тиганите, да забърше плота, да изхвърли боклука. Той обича да експериментира, но не и да чисти. Мъжът е убеден, че приготвяйки храната, е свършил основната работа.
Обяснението. Мъжкият мозък функционира различно от женския. Жените с лекота вършат няколко неща едновременно, мъжете са силни, когато правят нещата последователно. Необходимостта да се вземат решения за кратко време влошава ситуацията при силния пол. Решението: Кажете на любимия си, че първо може да постави чайника, после докато водата кипне, да нареже зеленчуците за супата, а след това да измие дъската за рязане…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.