Новини

Любовно биле за двама

От древността до днес различните култури са отделяли специално място на храната като важно допълнение към любовното общуване. На помощ на горещите чувства идва добре приготвена, с майсторско кулинарно умение и с голям естетически усет изкусителна трапеза. Името афродизиак се свързва с това на богинята на любовта Афродита и за нейни „тайни“ помощници се считат всички храни, подправки и питиета, които съдържат в най-голямо количество въглехидрати и захари.
Сред известните са лукът, чесънът, доматите, шоколадът. Поръсено или подправено с шафран, мащерка, чер пипер, целина, индийско орехче или карамфил, всяко блюдо би подействало като истински детонатор на сексуалната енергия. Стига от нея да има поне малко в наличност…
Щом китайците са притежавали свое универсално „оръжие“ за висока потентност – женшенa, а черният хайвер бил задължителна храна на трапезата на руския цар Петър I, известен със своята висока сексуална активност, не бива да се отминават достойнствата на тези храни и в наше време. Всъщност подобна скрита еротична сила имат повечето морски дарове като скариди, раци, миди.
Смешно е да си представим например, че охлювите могат да подействат като истински афродизиак, но гастрономите специалисти твърдят тъкмо това.
Всяка прелюдия към любовната игра е трудна, ако в близост не присъстват онези специално подбрани за целта напитки, които също въздействат като силен допинг на чувствата. Това са шампанското, виното и мастиката. Тъкмо те, поднесени с любовните храни, биха подсилили до невероятна степен техните възбуждащи качества, особено ако са придружени с бадемови ядки. Прибавите ли към всичко това няколко лъжички мед и една ябълка – този библейски плод на изкушението, либидната енергия и на двама ви ще се покачи.
Афродизиаците обаче следва да са приготвени и подредени на трапезата в особено възбуждащ вид, защото визуалното впечатление е също толкова важно, kолкото самите храни. Добрата обстановка, приглушената светлина на свещи или нощни лампи, подбраните аромати за въздуха, нежната музика, тънкият звън на кристалните чаши – всичко това настройва за любов и страст! Кристалът има свойството да пречупва светлината, да разпръсква красиви отблясъци в среда от полусенки. Истинска обстановка на интимна тържественост! В такива чаши можете да забъркате своето „любовно биле“ в коктейли от различни, подходящо подбрани питиета и след като вдъхнете в тях надеждите си за огнени страсти, истинското омайниче за любовен екстаз е готово!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.