Лайфстайл

“Нежна” математика

Защо всяка жена трябва да знае основните правила на този понякога скучен предмет?

За всяка представителка на т. нар. слаб пол е задължително да разбира поне мъничко от процесите на събиране и изваждане, защото в противен случай ще има проблеми. Е, не всеки от нас става за главен счетоводител или за елитен брокер, но смятането се оказва важно през целия ни живот, независимо с какво точно се занимаваме. Защото…

Често се налага да пресмятаме калориите…
Това, колкото и да е наприятно понякога, се налага на всяка Ева. Понякога ни писва и преставаме да гледаме на вкусните курабийки и леки пастички като на грамовете и килоджаули. Но това е за кратко, после се поглеждаме в огледалото, случайно се качваме на кантара в офиса и математиката завладява ума ни. Пък и защо според вас производителите пишат на опаковките на продуктите всичките тези таблици с белтъчини, мазнини и въглехидрати, както и енергийни стойности? Със сигурност не го правят заради мъжете. Тази “диетична” кампания е насочена срещу нас – дамите! Затова и ние сме тъй добри с цифрите. Какво според вас си мисли една жена, докато гледа продължително седящия наблизо колега? Че е симпатичен? Нееее… Прочела е в последния брой на любимото си списание, че с един по-дългичък поглед хаби една калория. После предлага да му досипе кафе – не от любезност, а защото с отиването до кафемашината ще “убие” още 4 калории. И така – няма край. Съдба.

Да изчисляваме “безопасните” дни…
За да се чувствате спокойни, когато тръгвате да палувате в тъмна нощ, когато пред вас на светлината на фаровете на джип “Мерцедес” стои силуетът на непознат. В опасните дни пък е по-добре да си стоите у дома и да пиете чай, за да не страдате после цели 9 месеца! Това, разбира се, е в кръга на шегата, защото всяка една млада жена си има специално календарче за тези неща. Кръстчетата с червен химикал показват опасните дни, със син – безопасните. Да се живее по схемата “осем дена преди и осем дена след…” никак не е сложно.  Важното е да не объркате датите, защото може би още не сте готова да станете мама.

Да следим за броя на бръчките…
Точно в този случай май е добре от време на време да грешите! Поглеждайки се в огледалото, а там на челото ви се мъдрят 10 браздички, вие възкликнете: “Ах, още са си пет!” Ако не можете да броите добре и вземете, че “видите” цели 15 – това ще развали настроението ви поне за една седмица напред! Разбира се, далеч сме от мисълта, че нямате с какво друго да се занимавате, освен да си лброите бръчките. Но статистиката показва, че жените обичат да го правят. Така че обикнете математиката!

Едно левче, две левчета…
Много е важно да се справяте с броенето на парите, особено ако са на гаджето или законната ви половинка! Само с няколко обикновени математически операции ще пресметнете разликата между заплатата на благоверния ви и смешната сумичка, която е оставил в семейната касичка. А ако той продължава да твърди, че липсващите парици е дал за бутилка бира, изпита с приятели, не му вярвайте. Освен ако няма сигурно алиби.
Смятането на левчетата ще ви е полезно и в магазина, защото в никакъв случай не може да се разчита на честността на продавачката. И тъй като много изследвания недвусмислено са доказали, че жената прекарва повече от половината си живот в магазините, кощунство е да не се научите да събирате и изваждате. Ще видите че ще спестите доста от това, т. е. ще пазарувате по-дълго!

Да се “смятаме” за красавици…
Ако сте съвършено загубена за света на числата, ви остава само едно – да се “смятате” за Василиса Прекрасна. От друга страна това умение не би навредило и на Евите, защитили докторат или носещи титлата професор на… науки. Да умее да се смята за неотразима е задължително за всяка представителка на нежния пол!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.