Лайфстайл

“Нежна” математика

Защо всяка жена трябва да знае основните правила на този понякога скучен предмет?

За всяка представителка на т. нар. слаб пол е задължително да разбира поне мъничко от процесите на събиране и изваждане, защото в противен случай ще има проблеми. Е, не всеки от нас става за главен счетоводител или за елитен брокер, но смятането се оказва важно през целия ни живот, независимо с какво точно се занимаваме. Защото…

Често се налага да пресмятаме калориите…
Това, колкото и да е наприятно понякога, се налага на всяка Ева. Понякога ни писва и преставаме да гледаме на вкусните курабийки и леки пастички като на грамовете и килоджаули. Но това е за кратко, после се поглеждаме в огледалото, случайно се качваме на кантара в офиса и математиката завладява ума ни. Пък и защо според вас производителите пишат на опаковките на продуктите всичките тези таблици с белтъчини, мазнини и въглехидрати, както и енергийни стойности? Със сигурност не го правят заради мъжете. Тази “диетична” кампания е насочена срещу нас – дамите! Затова и ние сме тъй добри с цифрите. Какво според вас си мисли една жена, докато гледа продължително седящия наблизо колега? Че е симпатичен? Нееее… Прочела е в последния брой на любимото си списание, че с един по-дългичък поглед хаби една калория. После предлага да му досипе кафе – не от любезност, а защото с отиването до кафемашината ще “убие” още 4 калории. И така – няма край. Съдба.

Да изчисляваме “безопасните” дни…
За да се чувствате спокойни, когато тръгвате да палувате в тъмна нощ, когато пред вас на светлината на фаровете на джип “Мерцедес” стои силуетът на непознат. В опасните дни пък е по-добре да си стоите у дома и да пиете чай, за да не страдате после цели 9 месеца! Това, разбира се, е в кръга на шегата, защото всяка една млада жена си има специално календарче за тези неща. Кръстчетата с червен химикал показват опасните дни, със син – безопасните. Да се живее по схемата “осем дена преди и осем дена след…” никак не е сложно.  Важното е да не объркате датите, защото може би още не сте готова да станете мама.

Да следим за броя на бръчките…
Точно в този случай май е добре от време на време да грешите! Поглеждайки се в огледалото, а там на челото ви се мъдрят 10 браздички, вие възкликнете: “Ах, още са си пет!” Ако не можете да броите добре и вземете, че “видите” цели 15 – това ще развали настроението ви поне за една седмица напред! Разбира се, далеч сме от мисълта, че нямате с какво друго да се занимавате, освен да си лброите бръчките. Но статистиката показва, че жените обичат да го правят. Така че обикнете математиката!

Едно левче, две левчета…
Много е важно да се справяте с броенето на парите, особено ако са на гаджето или законната ви половинка! Само с няколко обикновени математически операции ще пресметнете разликата между заплатата на благоверния ви и смешната сумичка, която е оставил в семейната касичка. А ако той продължава да твърди, че липсващите парици е дал за бутилка бира, изпита с приятели, не му вярвайте. Освен ако няма сигурно алиби.
Смятането на левчетата ще ви е полезно и в магазина, защото в никакъв случай не може да се разчита на честността на продавачката. И тъй като много изследвания недвусмислено са доказали, че жената прекарва повече от половината си живот в магазините, кощунство е да не се научите да събирате и изваждате. Ще видите че ще спестите доста от това, т. е. ще пазарувате по-дълго!

Да се “смятаме” за красавици…
Ако сте съвършено загубена за света на числата, ви остава само едно – да се “смятате” за Василиса Прекрасна. От друга страна това умение не би навредило и на Евите, защитили докторат или носещи титлата професор на… науки. Да умее да се смята за неотразима е задължително за всяка представителка на нежния пол!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.