Лайфстайл

Пътеводител в света на чувствата

Познавате се отскоро. Има ли неща, които трябва да се кажат, направят, и други, които е по-добре да се избегнат? Да, има…
Първата среща
Пътищата са два: да го погледнете и да си кажете, че ви харесва походката му, приятно ви е да го слушате, намирате неустоимо чувството му за хумор и като кармичен знак съвпадението, че и двамата обожавате гласа на една и съща певица.
Или да откриете, че той ходи на курорт само у нас, пуши пура, а физиката му е горе-долу и… да се откажете. Жалко, защото бихте могли да откриете, че е готов да ви последва дори и в палатка в Либия, че обожава Ирвинг (вашия  любим  писател) и че е фантастичен любовник. Не съдете от първата среща, ако мистър Съвършенство не съществува, бихте могли да се влюбите в почти идеалния.
Покана за вечеря
Мъжете предпочитат: точност; секси вид, но не и фрапиращ; лек, приятен и интелигентен разговор; да умеете да слушате; да ядете и пиете, а не да ровичкате скъпа салата; да предложите да платите своята сметка (но да излезете повторно с него, ако приеме).
Да познавате своите нужди
Може би търсите някой ВАП (висок, атлетичен, привлекателен) с ПЧХ (подчертано чувство за хумор) за ДВ (дълготрайна връзка). Може би споделяте желанията на героините от английските чиклик романи. Общото желание за партньор, занижено самоуважение, свръхчувствителност към мнението на другите. Внимание: не обърквайте самосъжалението поради “семейното положение” с реалните нужди: Да, наистина е хубаво да имате до себе си мъж, но не на всяка цена. Бавното търсене може да избегне редица мъчителни изживявания, причинени от поредица грешки.
Среща в обедната почивка
Тя е по-малко стресираща, не предполага очаквания, които предизвикват паника. Ако не се получи, можете да се върнете на работа. Ако всичко е добре, ще нарушите правилата и ще прекарате следобеда заедно. Боси в парка, на кино или вкъщи.
Ограничете препоръките
Трудно е да се “прегърнат” правилата от безбройните наръчници за “сами”: преди да станете любовници, трябва да прекарате заедно 300 часа. Много ли са? Да, въпреки че повечето “сериозни връзки” рядко започват със секс от първата среща, но полезно е да имате предвид, че който каже, че ще се обади и не го прави, ограничава полето за действие – не настоявайте.
Доколко да се откриете
Оставете неоткрити душевни “ниши”. Двадесет любовници и три значими връзки в миналото са без значение за бъдещата връзка. Избягвайте следователския тон – не е важно коя е майката на неговия син, а дали е свободен. Може да разкажете нещо от миналото, “романизирайки”, но не прекалено. Достатъчно е нещо, което ви прави по-специална. И преди всичко – оставете го да говори.
Технологична комуникация
Имейлите и есемесите крият опасности. Бързината на чата и електронните съобщения ускоряват процесите на влюбването, но прикриват известна доза самолюбив нарцисизъм. А да не говорим за емоциите в очакване на отговора. Защо да не изчакате и да си размените мисли и чувства, гледайки се в очите?
Ако той не се обажда…
Права е била Дороти Паркър в историята “Обаждането”, малък разказ за напразното очакване телефонът да позвъни. “Истинската гордост, голямата гордост е да я нямаш. Не казвам това, защото искам да му се обадя. Не, ще бъда над това и ще загърбя дребнавата гордост.” Кой казва, че трябва да се използват стратегии? Достатъчно е да дигнеш слушалката и да набереш (ако от това ще се почувстваш по-добре).
Когато нещата не вървят
Заслепени от неудържимо желание, романтични фантазии и неоправдани очаквания: това са все лоши съветници. Тогава? Повторете си мантрата “Защо е хубаво да си сам?”:
1. Не сте омъжени за някой негодник или някой  посредствен тип!
2. Можете да бъбрите и да се смеете по телефона с приятелки сякаш сте в късен пубертет!
3. Можете да спите напряко на леглото!
4. Можете да се влюбите…
Сбогуване
Как да се каже “Ще се видим ли пак?”. Наистина мъжете идват от Марс, а жените от Венера, но да се разтълкуват знаците, е възможно. Достатъчно е да се попита.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.