Успешни & Щастливи

Седем години от живота на Ева

От момента на раждането битието на всяка жена се променя на всеки седем години.

Астролозите обясняват този странен факт с влиянието на тайнствената планета Сатурн. Психолозите – с естественото развитие на личността.

Всеки един такъв цикъл завършва  със “съдбовна” година: седмата, 14-ата, 21-ата, 28-ата…

Когато сте на 7 и на 14, родителите са тези, които ви помагат да преодолеете трудностите. А от 21 нагоре вземате живота в свои ръце и само от вас зависи как ще протекат останалите жизнени цикли.

На малцина се отдава да преминат от един цикъл в друг без сътресения, но е възможно да смекчите нещата.

От 21 до 27: Живей си живота

Вече сте зряла жена със собствена биография. Дотук с демонстрациите, цупенето, драматичните постъпки! Времето на глупавите грешки би трябвало да е отминало. Много от момичетата имат сериозни връзки, други се омъжват или просто заживяват с приятел на семейни начала, а трети разбират, че не искат никога да се занимават с това. Ако досега не сте открили своя път в живота, Сатурн буквално ще ви “изхвърли на платното”.

На 21 години австралийската певица Кайли Миноуг преживява бурен роман с красавеца Майкъл Хътчинс от небеизвестната група INXS, който се увлича по наркотиците. Страстта превърна миловидната  звезда от сапунените сериали в сирена, секс символ, а от бурните преживявания Кайли пропя, при това не лошо. В един момент обаче Майкъл се увлече по фотомодела Хелена Кристенсен. Вместо да се опитва да го задържи, залагайки на любовта, Кайли избра кариерата си. След няколко години нейният възлюблен умря от свръхдоза антидепресанти и успокоителни, оставяйки сама поредната си приятелка с невръстно дете. А Кайли на трийсет се превърна в световна звезда. Изводът е, че след като духнете 21-ата свещичка на тортата, трябва сериозно да се замислите за това какво ви се иска да правите с живота си и да направите първите крачки към поставената цел. Ако закъснеете, имате време за отлагане до 27, нито миг повече!

От 28 до 34: Вземи това, което искаш, но си плати за него

На тази възраст вече трябва да сте разбрали, че рано или късно човек поема отговорността за постъпките си. Ако ли пък не, то Сатурн ще ви устрои лоша шега и ще ви поднесе жесток урок. Една млада жена с дев малки деца напуснала мъжа си, защото решила, че има право на силна, всепоглъщаща любов, която не изпитвала в барака си. След половин година загубила работата си – уволнили я. След две седмици починал баща й – инсулт. Може би това са били само случайни съвпадения. Но както гласи една източна мъдрост: “За всяка случайност има причина”. Може би това е урок на съдбата. Не правете нещо, ако не сте готови да платите последиците му.  На 28 все още ни се струва, че животът не върви така, както сме си го представяли и сега е моментът да го променим. Не забравяйте обаче – периодът от 28 до 34 години не е времето за губене – на приятели, близки, любов. Това е периодът на натрупване.

От 35 до 41: Съвършенство, хармония, равновесие

Постигането на тези три неща обаче не е никак лесно. Том Круз съобщи на Никол Кидман, че иска да се разведе с нея точно на 35-ия й рожден ден. После тя се затвори за дълго време вкъщи, за да осъзнае случилото се и да реши накъде да тръгне и как ще върви животът й оттук нататък. Това е моментът да накарате времето да работи за вас. Ако все още нямате професия, придобийте я. Ако нямате шофьорска книжка, запишете се накурсове. Ако сте презирали домакинските задължения и кулинарията, започнете да готвите. Върнете си равновесието, иначе през всички останали години от живота ви ще се чувствате некомфортно.

От 42 до 48: Големите промени

Появили са се бръчки, които се налага да забележите. Никой вече не ви нарича девойка. Ще се сблъскате с т.нар. климактериум. Ако в предишния цикъл от време сте постигнали своето вътрешно равновесие, сега ще ви е лесно да посрещнете мисълта за остаряването. Ако пък не, ще направите отчаян опит да покажете, че още ви бива. Сигурно сте виждали жени на по 45-50 години, които се разхождат по улицата с мини-мини полички, които искат да са с по-малд партньор и си намират любовник. Изходът от ситуацията е да си намерите занимание.

Например, научете се да свирите на пиано или китара. Купете си фотоапарат и започнете да се занимавате с фотография – може пък да сте скрит талант, да станете звезда, да направите изложба. Общо взето ориентирайте се към занимание, което винаги сте искали да опознаете от близо, но сте нямали време. Време е да отворите врата към живота, който ви предстои – на един мъдър, зрял човек.

49: Сега съм друга

Ако не успеете да приемете случващото ви се, очаква ви тежък период на преход – с депресии, агресивно поведение, топли и студени вълни… Примирете се с факта, че децата ви са големи и си имат свой живот, не нуждаят толкова често от съветите ви, че няма да ходите на работа…

Наслаждавайте се на живота.

Купете си парфюм, някоя нова рокля, отидете на масаж, запишете се на аеробика.Отървете се от приятелките си, които твърдят, че само лудите скачат с парашут на 50 години! И ще откриете, че животът си е все така привлекателен и интересен.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.