Щастливи заедно

Шест съставки на идеалните отношения

Една грешна стъпка и връзката ви може да се окаже на ръба на оцеляването. Любовта не е константа. Това е нещото, което всички забравяме понякога – и мъжете, и жените.

Любовта е като растение – нуждае се от постоянни грижи – въздух, вода, подхранване, нежност. Ето кои са шестте най-важни съставки, за да бъде една връзка идеална, според психолозите.

Търпение. Всяка двойка се състои от два различни индивида – два различни характера, навици, особености на поведението. Когато са влюбени, тези разлики са незабележими. Но с годините, когато дивата страст отстъпи място на осъзнатата любов, стават все по-осезаеми. Това не значи, че любовта я няма. Просто недостатъците на партньора ни стават все по-видими, подсилени от ежедневните проблеми и битки. И точно тук се нуждаем от търпение. Спокойствието и тактът са онези приятели, които ще ви помогнат да се справите със ситуацията.


Разбиране и отзивчивост. Да, вие работите, грижите се за домакинството, уморени сте. Но и партньорът ви не стои със скръстeни ръце, нали? Не се ядосвайте, когато с 37 градуса температура той стои неподвижно на дивана, сякаш всеки момент ще предаде богу дух. Просто се нуждае от вниманието ви. Не забравяйте, че мъжете имат по-нисък праг на болката. Погрижете се за него, проявете разбиране. Ако има проблем в работата, подкрепете го. Накарайте го да се чувства част от едно цяло – на разчита на отношенията ви.


Уважение. Без него трудно ще построите сериозни отношения. Никой не обича да не зачитат мнението му, особено, когато сте в една къща. Никой не обича да се отнасят към него грубо и пренебрежително или с насмешка…


Доверие. Не можете да имате идеалното партньорство, ако не вярвате в партньора си. Ако ви е страх да не разкрие вашите тайни или пък си мислите, че той има такива, скрити дълбоко.


Жертвоготовност. Всеки, който обича, трябва да бъде подготвен за момента, в който ще се наложи да се откаже от нещо в името на любимия човек. Без да го напомня постоянно…
Готовност да се правят компромиси. Без компромиси трудно се живее. И трудно се решават дори най-баналните ежедневни проблеми – кой да вземе дистанционното за телевизора, къде да се отиде на почивка… Компромисът е великата движеща сила в отношенията между двама души.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.