Психолог под възглавката,Щастливи заедно

Шест съставки на идеалните отношения

Една грешна стъпка и връзката ви може да се окаже на ръба на оцеляването. Любовта не е константа. Това е нещото, което всички забравяме понякога – и мъжете, и жените.

Любовта е като растение – нуждае се от постоянни грижи – въздух, вода, подхранване, нежност. Ето кои са шестте най-важни съставки, за да бъде една връзка идеална, според психолозите.

Търпение. Всяка двойка се състои от два различни индивида – два различни характера, навици, особености на поведението. Когато са влюбени, тези разлики са незабележими. Но с годините, когато дивата страст отстъпи място на осъзнатата любов, стават все по-осезаеми. Това не значи, че любовта я няма. Просто недостатъците на партньора ни стават все по-видими, подсилени от ежедневните проблеми и битки. И точно тук се нуждаем от търпение. Спокойствието и тактът са онези приятели, които ще ви помогнат да се справите със ситуацията.


Разбиране и отзивчивост. Да, вие работите, грижите се за домакинството, уморени сте. Но и партньорът ви не стои със скръстeни ръце, нали? Не се ядосвайте, когато с 37 градуса температура той стои неподвижно на дивана, сякаш всеки момент ще предаде богу дух. Просто се нуждае от вниманието ви. Не забравяйте, че мъжете имат по-нисък праг на болката. Погрижете се за него, проявете разбиране. Ако има проблем в работата, подкрепете го. Накарайте го да се чувства част от едно цяло – на разчита на отношенията ви.


Уважение. Без него трудно ще построите сериозни отношения. Никой не обича да не зачитат мнението му, особено, когато сте в една къща. Никой не обича да се отнасят към него грубо и пренебрежително или с насмешка…


Доверие. Не можете да имате идеалното партньорство, ако не вярвате в партньора си. Ако ви е страх да не разкрие вашите тайни или пък си мислите, че той има такива, скрити дълбоко.


Жертвоготовност. Всеки, който обича, трябва да бъде подготвен за момента, в който ще се наложи да се откаже от нещо в името на любимия човек. Без да го напомня постоянно…
Готовност да се правят компромиси. Без компромиси трудно се живее. И трудно се решават дори най-баналните ежедневни проблеми – кой да вземе дистанционното за телевизора, къде да се отиде на почивка… Компромисът е великата движеща сила в отношенията между двама души.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.