Новини

Ти мен уважаваш ли ме?

Ако в една връзка липсва уважение, любовта няма да оцелее, не го забравяйте!

Обичате някого безкрайно много. Той е чаровен, разсмива ви, а когато ви докосне, нещо ви присвива под лъжичката. Прекрасно е, нали? Да обичаш. И да бъдеш обичан. Но понякога има скандали, разногласия, проблеми… Той си позволява да ви обижда, опитва се да наложи собственото си мнение за нещата от живота, не се съобразява с желанията ви. Мислите си, че това е временно, че нещата ще се оправят и че щом се обичате можете да се справите с проблемите? Не, не можете. Повярвайте.

Ако един човек си позволява да бъде груб с вас, независимо от повода и ситуацията, любовта ви няма бъдеще. Освен ако не ви харесва да се подлагате периодично на психологически тормоз. За съжаление, когато уважението в една връзка липсва, любовта рано или късно си отива. Колкото и компромиси да правите, колкото и да се опитвате да преглътнете, да оправдаете отношението на партньора си, то няма да се промени и ще продължи да ви тормози, да ви разяжда отвътре като киселина. Никога няма да сте напълно спокойни. Винаги ще бъдете нащрек да не стане нещо, което да го ядоса и да събуди лошото му настроение.
Да, уважението в една връзка е толкова важно, колкото и любовта. Ако едно от двете неща липсва, връзка няма да има. Или поне не такава, каквато да ви направи щастливи, да ви кара да летите, да се радвате на всеки миг, да споделяте, да разделяте, да мислите за едно прекрасно бъдеще.
Дори да се появи дете, нещата няма да се променят. Не го забравяйте! Просто уважението е нещо, което или го има, или го няма. Липсата му може да се дължи на възпитанието, получено в детството (всичко идва от детството), на липсата на достатъчно самочувствие, на желанието за демонстриране на надмощие… Изобщо, липсата му няма нищо общо с представите за любовта. И колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-добре за вас. И за връзката ви.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.