Новини

За да бъде връзката ви успешна и с дълъг живот

На Изток смятат, че без любов жената ще бъде неудовлетворена и няма да успее в живота. Тези схващания се потвърждават и от европейските социологически проучвания, според които повечето Еви смятат за най-важното нещо в живота си любовта и щастливия брак (не е задължително той да е узаконен в гражданското), които им дават защита и сигурност.

От древни времена на жената се възлага особена духовна мисия – да създаде благоприятна домашна атмосфера, с която да подпомага възхода на семейството. Повечето съвременни жени обаче не получават „домашното“ възпитание, коeто са имали бабите и майките им, казва философът Алексей Мередов. А древните ни предци са знаели как да подредят фигурките около огнището…
Мъжът – стопанин, жената – мениджър
Така на съвременен език могат да бъдат преведени древните разбирания за семейството. Животът под един покрив е преди всичко сътрудничество. Ето защо първо трябва да изберете подходящ спътник, който да е готов да „влезе в договорни отношения с вас“. Няма никакво значение колко е богат, красив, романтичен. Ако не споделя вашите чувства и идеали, не е подходящ за ролята на половинка. Например женят се двама влюбени, той си мисли, че „тя му е длъжна“, тя си мисли пък, че „той й е длъжен“. Няма сътрудничество, няма разбирателство, след шест месеца вероятно ще се разведат. Всичко това се случва, защото момичетата и момчетата не са научили „правилата на играта“ – стари колкото света – бракът трябва да се основава както на симпатии, така и на общи разбирания за дълбоките цели на съвместния живот.
Казват, че успехът на едно семейство зависел 100% от жената. И това е в интерес както на семейството, така и на жената. Помислете: ако Ева вземе в свои ръце семейните дела, никой, дори мъжът й, не може да й попречи! Затова всяка жена трябва да е своего рода професионалист в сферата на взаимоотношенията.
Семейство = единство
Важно е жената да има доверие на партньора си. А той трябва да си е поставил такава цел в живота, която да не ви е неудобно да подкрепяте. Ако целта на Адам е само да се наслаждава на Ева и обратното, то между тях нищо няма да се получи. Хората са устроени така, че в един момент от излишъка на чувства се получава пресищане. Тоест ако мъжът и жената живеят само за да си доставят удоволствие и да се радват един на друг, те ще се преситят, скоро ще се появи недоволство, а накрая ще се разделят. Какво ни съветва древната мъдрост? Че съпругите или партньорките трябва да се стремят към  единение на материалното и духовното. Когато го постигнат, ще се превърнат в едно цяло с другия. Но ако има прогрес само в материалното ниво, скоро ще настъпи разочарование – от мъжа, от самата себе си, от живота. Когато между двамата партньори има пълна хармония, те изпитват защитеност, удовлетвореност, стабилност, увереност в собствените сили, любов към половинката и околните. Чувстват се пълноценни и успели – нещо, което се предава на всички около тях.
Подчинението не е равно на унижение!
Духът на съревнование, на стремеж към успеха и към доминиране  в семейството и обществото е характерен за силната половина от човечеството. Мъжкото „аз“ иска да бъде „шефът“, „босът“, то се стреми към почтително отношение и  одобрение. И ако нежно го ласкаят, всичко ще върви по мед и масло. А жената би трябвало да отстъпва леко, с чест. Съвременните дами обаче са научени да се стремят към мъжките цели и постижения, да съперничат на силния пол у дома и в офиса. Е, за работата няма да коментираме, там е необходим порив, за да успееш. Но що се отнася до дома – жени, не се стремете открито към властта! Ще нараните Адам, ще се натъкнете на неговото упорито противодействие и като слон в стъкларски магазин ще потрошите крехкото равновесие на връзката. Жените в древността са умеели чрез лека промяна в облеклото, тона на гласа, интериора и особеното съчетание на храните да управляват своите мъже. Уви, тези способности са като висш пилотаж днес, а не би трябвало…

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.