Лайфстайл

Защо мъжете гледат в деколтето?

Женските гърди са олицетворение за сексапил и чувственост от време оно до днес. Различни и по форма, и като размер, те са силен магнит за мъжките очи.
Изследване, публикувано в американското Списание за сексуални проучвания, сочи че 60% от жените носят сутиен с размер на чашкитe А или В, 28% – С, и само 10% имат завидния размер D. Според някои дами по-големият бюст си е чисто бреме – пречи по време на спорт, когато гоните градския автобус и дори може да причини изкривяване на гръбначния стълб. Според други обаче пищното деколте е символ за силна сексуалност и еротика, гаранция за успех в света на мачовците…
Но защо мъжете гледат с такъв интерес в деколтето ни и какво ги привлича повече в една жена – преливащият бюст или чаровната усмивка и чувството за хумор? Отговорът, уви, не може да бъде еднозначен. Психолозите и сексолозите твърдят, че тази адамова страст се дължи на привързаността на малкото момче към гърдите на майката, които са му давали храна, уют, топлина и сигурност. Може би това търси мъжът и от жената, когато хвърля лаком поглед към загадъчно  открехващото й се деколте. Но всъщност тази страст си има и едно доста по-реалистично обяснение – гърдите винаги са добре подчертани, виждат се. Не ти трябва време за разговори или по-дълго общуване, за да разбереш какви са – те просто са на показ. Също както и мъжкото достойнство. При повечето анкети жените заявяват, че като видят мъж, първо се заглеждат по дупето и как е с размера отпред! Така че погледите в деколтето не са грях, а нормална реакция, особено ако е толкова голямо, че да побере вътре и Хималаите:)
Но е добре да се знае, че жената, която носи по-голям размер сутиен, няма предимство пред останалите за спечелването на сърцето на някой мъж. Достойна конкуренция на чашка D са топлият си глас, хубавата усмивка, нежното отношение. Те са точно толкова атрактивни, колкото и големият размер на сутиена!

Може също да харесате...

1 коментар

  1. казва:

    Каквато и да е причината, давайте ги насам ….. ъъъ …. така, де!
    Всъщност предпочитам среден размер, но съм изключение. Почти всички мъже харесват големи гърди, колкото и неестествено да стоят. Даже са ми се чудели, че не харесвам гигантски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.