Лайфстайл

Защо мъжете гледат в деколтето?

Женските гърди са олицетворение за сексапил и чувственост от време оно до днес. Различни и по форма, и като размер, те са силен магнит за мъжките очи.
Изследване, публикувано в американското Списание за сексуални проучвания, сочи че 60% от жените носят сутиен с размер на чашкитe А или В, 28% – С, и само 10% имат завидния размер D. Според някои дами по-големият бюст си е чисто бреме – пречи по време на спорт, когато гоните градския автобус и дори може да причини изкривяване на гръбначния стълб. Според други обаче пищното деколте е символ за силна сексуалност и еротика, гаранция за успех в света на мачовците…
Но защо мъжете гледат с такъв интерес в деколтето ни и какво ги привлича повече в една жена – преливащият бюст или чаровната усмивка и чувството за хумор? Отговорът, уви, не може да бъде еднозначен. Психолозите и сексолозите твърдят, че тази адамова страст се дължи на привързаността на малкото момче към гърдите на майката, които са му давали храна, уют, топлина и сигурност. Може би това търси мъжът и от жената, когато хвърля лаком поглед към загадъчно  открехващото й се деколте. Но всъщност тази страст си има и едно доста по-реалистично обяснение – гърдите винаги са добре подчертани, виждат се. Не ти трябва време за разговори или по-дълго общуване, за да разбереш какви са – те просто са на показ. Също както и мъжкото достойнство. При повечето анкети жените заявяват, че като видят мъж, първо се заглеждат по дупето и как е с размера отпред! Така че погледите в деколтето не са грях, а нормална реакция, особено ако е толкова голямо, че да побере вътре и Хималаите:)
Но е добре да се знае, че жената, която носи по-голям размер сутиен, няма предимство пред останалите за спечелването на сърцето на някой мъж. Достойна конкуренция на чашка D са топлият си глас, хубавата усмивка, нежното отношение. Те са точно толкова атрактивни, колкото и големият размер на сутиена!

Може също да харесате...

1 коментар

  1. казва:

    Каквато и да е причината, давайте ги насам ….. ъъъ …. така, де!
    Всъщност предпочитам среден размер, но съм изключение. Почти всички мъже харесват големи гърди, колкото и неестествено да стоят. Даже са ми се чудели, че не харесвам гигантски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.